Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Odluka ATP je i te kako opravdana, a oduvek važi kada se igraju veliki turniri.

Novak Đoković je od ovog ponedeljka trebalo da opet postane najbolji teniser sveta. Ipak, to se nije dogodilo zbog ATP pravila.

PROČITAJTE JOŠ

Danil Medvedev će ostati na vrhu sveta, barem još jednu sedmicu, a Đoković će imati priliku da za sedam dana opet bude najbolji.

Naime, odluka ATP da ne objavi listu očekivana je i uobičajena jer se to ne radi kada su u toku veliki turniri. Uglavnom se to radi tokom grend slemova, ali i tokom Indijan Velsa koji je počeo 10, a završava se 20. marta.

Novak je ostao na drugoj poziciji sa 8.465 bodova, dok Medvedev ima 8.615. Dakle, razlika je samo 150 bodova, a ovog ponedeljka je Rusu trebalo da bude oduzeto 250 bodova jer nije odbranio bodove u Marseju, turniru koji je prošle godine osvojio.

Ipak, ovako bi Đoković mogao da se vrati na prvo mesto u slučaju da Danil ne dođe do polufinala „petog grend slema“. Priliku da ga spreči u tome imaće verovatno Stefanos Cicipas, jer su oni projektovani četvrtfinalni par turnira u Kaliforniji.

Novak je od početka godine sprečen da odbrani ili osvoji čak 4.000 poena. Polovinu je izgubio nakon što je deportovan iz Melburna, pa nije mogao da se takmiči na Australijan openu, dok je bez po hiljadu ostao time što se ne takmiči na Indijan Velsu i Majamiju (neće gubiti bodove jer i prošle godine nije igrao, ali neće moći da uveća saldo).

ATP lista, ponedeljak 14. mart

1. Danil Medvedev 8.615

2. Novak Đoković 8.465

3. Aleksander Zverev 7.515

4. Rafael Nadal 6.515

6. Mateo Beretini 4.928

7. Andrej Rubljov 4.590

8. Kasper Rud 3.915

9. Feliks Ože-Alijasim 3.883

10. Janik Siner 3.495

ATP lista
Foto: Screenshot atptour

BONUS VIDEO Novakov horor od dva meseca

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar