Delonte Vest
Delonte Vest; Foto: Twitter Screenshot

Bio je Lebronov saigrač, spavao mu je sa majkom, bio beskućnik, a sada je dobio novu životnu šansu.

Delonte Vest, bivši igrač Klivlenda, koji je u karijeri zaradio 16 miliona dolara, ostao je bez ičega. Javnost je bila u šoku kada je videla njegove snimke kako na ulici živi kao beskućnik i prosi da bi mogao da jede.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je u zapuštenom stanju, a delovalo je i da se dugo nije okupao.

„Dame i gospodo, predstavljam vam Delontea Vesta. Dug, dug, dug put nas čeka, ali je napravio prve korake i podelio ih sa svima nama kao zahvalnost za vašu ljubav i podršku“, poručio je Kjuban oktobra 2021. godine uz snimak Vesta koji jaše.

Sada je odlučio da se oproba u „Big 3 ligi“, koja okuplja mnoge bivše košarkaše, ali i atraktivne individualce koji nisu profesionalno igrali košarku.

Bio je uhapšen u bunilu, a mnogi su zaboravili da je imao potencijal da postane jedan od najboljih NBA košarkaša.

Otkrilo se i da je 2010. godine bio angažovan od strane Boston Seltiksa kako bi im pomogao da izađu na kraj sa Džejmsom, kog poznaje i te kako dobro.

Ne samo da je igrao sa njim, nego se spekulisalo da je imao vezu sa njegovom majkom. To je otkrio i jedan komentator Kalvin Marfi.

„Svi su znali da je Delonte spavao sa Lebronovom majkom. Osim mene i, očigledno, Lebrona Džejmsa. Do tog trenutka“, rekao je Marfi.

Vestu je pomogao vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban, nakon što su prošle godine u javnost izašli video snimci na kojima Delonte izgleda zabrinjavajuće.

„Bio sam Delonte Vest… Ali nije to više moj život“.

Kjuban je pristao da plati Vestovu rehabilitaciju, a ostao je u kontaktu sa njim i njegovom majkom od kada je bivši košarkaš došao u pomenuti centar.

s

O njegovom stanju je govorio i njegov brat Dmitri.

„On nije lud, niti koristi nedozvoljene supstance. Ne znam tačno šta se dešava u njegovoj glavi, ali mogu da vam kažem da je bezbedno i da je okej. Moja porodica pokušava da mu nađe najbolju moguću stručnu negu, najbolju koju možemo da priuštimo“.

Bilo je sve više glasina da se čudno ponašao na ulici.

„Istrčao je na mene iza ćoška i baš me uplašio. Euforično je pričao kako je dobio na lutriji i trčao okolo naokolo. Nisam očekivao da je u ovakvom stanju, jer sam od malena bio navijač Kavalirsa, a on mi je bio jedan od omiljenih igrača“, rekao je radnik iz tržnog centra u Merilendu.

Utvrđeno je da Vest pati od bipolarnog poremećaja, koji ukoliko se ne tretira dobvodi do naglih promena raspoloženja, a smenjuju se ekstremna aktivnost (manija) i depresija.

Tokom karijere je jednom bio uhapšen jer je na motoru u čarapi imao pištolj, a u koferu za gitaru sačmaru.

Nekadašnji NBA as napredovao. Vest je proveo osam i po godina u NBA ligi. Igrao je za Boston, Klivlend Kavalirse, Dalas Maverikse i Sijetl Supersonikse.

Poslednju sezonu je odigrao u Dalasu i otud veza sa vlasnikom kluba iz Teksasa. Tokom karijere u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu nekadašnji bek je prosečno imao 9,7 poena i 3,6 asistencija.

Krajem 2020. godine je Kjuban video kako Vest prosi u Dalasu i nekoliko dana kasnije ga je pokupio na jednoj benzinskoj pumpi i rešio da mu pomogne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar