Foto: Tanjug / AP Photo/Luca Bruno

Da li će Novak Đoković igrati na Australijan openu? Dok čitava planeta pokušava da sazna odgovor, okreću se različitim izvorima.

Najpre pokušavaju da o tome upitaju Đokovića, ali kada njega ne dobiju okreću se alternativama.

PROČITAJTE JOŠ

Bolje od Krega Tajlija, direktora Australijan opena, teško da ćete naći.

On je pojasnio informacije koje su nam bile poznate, ali i podelio nove.

„Svaki sportista koji dolazi u Australiju mora da bude vakcinisan i kao dokaz toga ili da ima dozvoljeno medicinsko izuzeće. Što se tiče tenisera, to je mnogo rigoroznije nego ostali koji dolaze u Australiju. Postoje dva medicinska panela koju procenuju prijavu i čine to bez znanja ko se prijavio za izuzeće.“

Zatim je pojasnio da sve ostaje tajno.

„Tako po propisima medicinsko izuzeće bude dozvoljeno ili ne. Razlozi izuzeća ostaju privatni između medicinskih radnika i prijavljenog. Znamo da su se neki sportisti prijavili za izuzeće i nekada je to odobreno. Neki od njih su pokazali indirektno da su ovde, ali sve je to do sportiste da li će odlučiti da podeli tu informaciju.

Zatim se direktno osvrnuo ka Novaku.

„Što se tiče Novakovog statusa, imaćemo mnogo čistiju sliku u predstojećim danima. U suprotnom, biće prilično kasno za njega da se pojavi i da igra na Australijan openu.“

Objasnio je i šta se dešava sa Srbinom.

„Svestan sam ovoga kao i svi drugi. Novak je doneo jasnu odluku da neće otkriti svoje medicinsko stanje i da li se ili nije vakcinisao. To je njegov izbor. Ima još mnogo toga da se odigra i odigraće se u narednim danima“, rekao je Tajli.

Uz sve ovo se javio i čuveni australijski „Herald“ koji je objasnio između ostalog da je „Đokoviću potrebno čudo da bi ušao u državu Viktoriju“. Daju mu izuzetno male šanse da zaigra.

BONUS VIDEO Meč poen Đokovića protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar