Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero)

Dalas Maveriksi savladali su Denver sa 103:89 na domaćem terenu uprkos sjajnoj partiji Nikole Jokića. Kao što se to pokazalo toliko puta ove sezone, ne može da donese trijumf svaki put sam.

Srpski centar je ovog puta imao nešto veću potrošnju u 34 minuta, a to ga je dovelo do odličnih brojki.

PROČITAJTE JOŠ

Upisao je 27 poena, uz 16 skokova i tri asistencije, ali i izveo niz spektakularnih poteza. Ne samo da je delio asistencije kao od šale, pogotovo se izdvaja ona sa samog početka susreta, nego je radio sve na terenu.

Delio je dodavanja, ali i postizao poene kako je stigao. Bio je nezaustavljiv, pa smo videli visoke floutere preko ruke, „zidanje“ u reketu, ali sve ovo uključujući i ringišpil ispod obruča malo je vredelo kada nije imao podršku saigrača.

U pobedničkom timu je očekivano najbolji igrač bio Luka Dončić sa 21 poenom, osam skokova i 15 asistencija, te četiri ukradene lopte.

Dalas se nalazi još jednom u najdužem pobedničkom nizu ove sezone (tri meča zaredom) zahvaljujući sjajnim partijama Dvajta Paula i Reždija Buloka sa klupe koji su doprineli sa po 15 poena.

Meč je presudio odličan šut Dalasa za tri poena. U trenutku kada su napravili seriju kojom su prelomili meč (22:10) postigli su čak šest trojki, a u poslednoj deonici su pogodili sedam trojki iz 12 pokušaja.

Boban Marjanović još jednom nije bio u sastavu Dalasa zbog bezbedonosnih protokola, a isti je slučaj i sa Kristapom Porzingisom.

Nagetsi su sa Jokićem nadskakali Dalas sa 47:28, ali su Denver skupo koštale izgubljene lopte. Čak 26 izgubljenih lopti doveo je do 28 poena Dalasa…

U trenucima kada je Jokić bio van terena Dalas je dominirao nad Denverom, a najbolji primer toga je sekvenca u kojoj je Dalas stigao do 16:4. Sva četiri poena je Denver postigao sa linije za slobodna bacanja.

NBA rezultati

Utorak

Dalas – Denver 103:89

Filadelfija – Hjustin 133:113

Vašington – Šarlot 124:121

Bruklin – Memfis 104:118

Čikago – Orlando 102:98

Nju Orleans – Juta 104:115

Golden Stejt – Majami 115:108

Portland – Atlanta 136:131

LA Klipers – Minesota 104:122

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar