Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Osvojite turnir 10 puta. Budete dominantni kao niko pre. Nikada ne izgubite polufinale i finale, a ipak doživite da vas i dalje ne gledaju kao apsolutnog rekordera, već se prema vama brukaju. Ovako izgleda odnos Australijan opena i Novaka Đokovića.

Dok Novak Đoković nije počeo da dominira najbitniji faktor za priču o najboljem ikada bili su grend slem trofeji, taj narativ se promenio prethodnih godina.

Ipak i u kategoriji „najtrofejniji svih vremena“ odjednom počinju da se pominju imena koja su do tada bila marginalizovana.

PROČITAJTE JOŠ

Nedavno je Australijan open objavio listu najtrofejnijih tenisera i teniserki, a na prvom mestu je bila Serena Vilijams sa 23 trofeja, a iza nje Rafael Nadal sa 22. Novak je bio iza Štefi Graf koja je kao i on u tom trenutku imala 22 grend slem trofeja.

Onda je Đoković osvojio i Rolan Garos, a sa 23 trofeja nije stao uz rame Sereni Vilijams, već se našao opet na trećem mestu. Na prvom mestu je Margeret Kort, legenda australijskog tenisa, po kojoj je nazvan i drugi najveći stadion na kompleksu Melburn park sa 24 trofeja. Jedino je problematično što je mnoge trofeje osvojila pre nego što je nastala Open era, odnosno dok se takmičila sa amaterima.

To je samo pokazalo da iako je sada zvanično najveći ikada neće prestati da mu traže pandane u obe kategorije, makar morali da se vraćaju na amaterski nivo.

Takvo ponašanje jednog turnira čiji je apsolutni rekorder Đoković ničim nije zaslužio.

BONUS VIDEO Novak Đoković – Kasper Rud, najbolji potezi finala Rolan Garosa 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare