Novak Đoković Novak Djokovic
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/KELLY DEFINA

Novak Đoković je gostujući na RTS-u pričao prvenstveno o situaciji u Australiji, koja ga je zadesila na početku godine, ali se dotakao i Olimpijskih igara u Tokiju, te onih u Parizu koje slede 2024. godine.

Najbolji teniser sveta je prošle godine izgubio od Aleksandra Zvereva u polufinalu u Tokiju, iako je bio veoma blizu pobede. Na kraju je bilo 2:1 za Nemca, koji je kasnije osvojio zlatno odličje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Premotavao sam film puno puta moram da priznam, pokušavajući da razumem šta sam uradio loše i šta je trebalo drugačije da uradim, jer sam igrao čitav turnir fenomenalno. Vezao sam ne znam koliko pobeda za redom, od Beograda, preko Rolan Garosa, Vimbldona, nisam izgubio nijedan set do polufinala, vodio 6:1 i 3:2, servirao… I onda se desio momenat. Prosto, nekako sam osećao i u toku tog meča da sam stvarno na rezervama snage, i mentalne i fizičke. Malo je falilo… Pritisak je privilegija, što kaže Bili Džin King, a ja učestvujem u sportu u kojem je neminovno da imate mnogo pritiska i nije to nešto strano za mene. Ali jednostavno, taj period uoči Olimpijskih igara bio je izuzetno naporan za mene i nisam imao vremena da budem maksimalno spreman. Ali uprkos tome, zadovoljan sam kako sam stigao daleko na turniru, a naravno nisam bio zadovoljan kako sam ga završio“, rekao je Srbin.

Naredne Olimpijske igre su u Parizu 2024. godine, a Novak planira da na njima učestvuje.

„Olimpijska medalja, pogotovo zlatna, uvek je velika želja i to ne krijem. Nažalost, nisam imao priliku da se borim za zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama. Radiću na tome da budem što spremniji i da dam svoj maksimum u Parizu, ukoliko dođe do njega. Naravno, ja želim i pripremam se, i planiram da učestvujem na Olimpijskim igrama u Parizu i da predstavljam Srbiju.

Đoković je osim Olimpijskih igara istakao i kako su mu nastupi za Srbiju u Dejvis kupu posebno zadovoljstvo i sreća.

„Ne samo da mi donosi sreću, nego mi donosi i ogromno zadovoljstvo. I u pravu ste, osvajanje Dejvis kupa u 2010. godini bila je jedna ogromna odskočna daska za pojedinačnu karijeru i moju, i Nenadovu, i Jankovu, i Viktorovu. Nadam se da će Dejvis kup i ATP kup, i sva timska takmičenja koja imamo u našem sportu, služiti i dalje kao velika odskočna daska za pojedinačne karijere, jer smo deo individualnog sporta i nemamo puno prilika da igramo u timskim takmičenjima, tako da predstavljanje Srbije u takvim takmičenjima predstavlja ogromno zadovoljstvo, motivaciju i ponos“, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO Novak kod Vučića, prvi put je pričao javno o pritvoru i reakciji države

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar