Novak u Monte Karlu s porodicom čeka odluku ATP

Tenis 12. mar. 202012:13 > 12:23
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vratio se na evropski kontinent u očekivanju da će predstojeći Masters u Majamiju biti takođe otkazan.

Novak je u noći između srede i četvrtka, kako je naveo njegov kondicioni trener, Marko Panikio, iz Los Anđelesa krenuo ka Evropi, tačnije Monte Karlu.

Očekuje se da će šampion Australijan Opena, barem do kraja nedelje, ostati sa porodicom u kneževini gde će pažljivo osluškivati šta su dalji koraci čelnika ATP u vezi sa kalendarom takmičenja.

Pandemija koronavirusa, učinila je da prvo bude otkazan Masters u Indijan Velsu, potom je stigla vest da neće biti ni planiranih mečeva kod teniserki, u FED kupu, a velika je izvesnost da će i Majami, čiji početak je planiran za 25. mart, biti otkazan.

O tome je izvestio i „Skaj Sports Italija“, a u prilog tome ide i izjava oca italijanskog tenisera Fabija Fonjinija, koji je rekao da će turnir na Floridi biti otkazan.

Ima informacija da se i Rafael Nadal vratio u Španiju, tako da sve u svemu, situacija nije nimalo naivna.

Za sada, Novak će biti u Monte Karlu, ne planira dolazak u Beograd, barem dok ne bude jasno šta će ATP preduzeti po pitanju narednih takmičenja.

Tek kada bude imao jasnu sliku stanja, odlučiće plan i program rada za nastavak sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram