Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Nova sredstva komunikacije i "otvorenost za davanje mišljenja" pružaju tolike slobode govora i izražavanja da se ponekad treba zapitati koliko sve to ima smisla.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, redovna je meta raznoraznih smatranja, naročito posle iznošenja informacija o tome kakve mere predostrožnosti se pripremaju za US open.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Saveta igrača, čovek koji je pokrenuo ideju o pomoći nižerangiranim kolegama, te vratio tenis na scenu organizovanjem „Adrija tura“, proteklih dana je suočen sa salvom kritika.

Vredi ponoviti – raznoraznih.

Među njima se našla i Sašija Vikeri, američka teniserka koja se nalazi na 158. mestu WTA liste.

Ne shvativši šta je Đoković zapravo rekao u vezi sa US openom i da je njegov najveći problem činjenica da će igrači morati da spavaju na aerodromu i da uz sebe imaju samo jednu osobu u stručnom štabu, 25-godišnja Amerikanka je osula paljbu po Srbinu.

Foto: EPA-EFE/MIGUEL SIERRA

„On bi trebalo da odigra najpre jedan čelendžer turnir sa nagradnim fondom od 60.000 dolara u Alabami, pa onda da priča o uslovima. On je egoista koga ne zanima to da na svetu ima mnogo igrača koji sebi ne mogu da priušte tim od sedam, osam ljudi. Ne vrti se sve oko njega“, navela je Vikeri.

Njoj je prostor u medijima dao Skaj sports, za koji je ona navela da „je u redu ako budu potrebne neke mere kako bi se odigralo“.

„Mislim da se US open mora održati čak i ako ne bude bilo publike, navikneš se da te niko ne gleda kad odigraš toliko manjih turnira“, istakla je Vikeri.

Naravno, uz Skaj sport, smatranje anonimne teniserke preneli su brojni, pre svega britanski i američki mediji, još jednom iskoristivši šansu da odapnu otrovnu strelicu ka najboljem teniseru sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare