Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Roberto Bautista Agut je podržao Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u njihovoj oceni da mere koje su predložene od strane organizatora US Opena nisu najprihvatljivije.

Čelnici poslednjeg grend slema sezone i dalje nisu doneli konačnu odluku po pitanju toga hoće li se turnir održati, ali su „opipali puls“ tenisera iznoseći u javnost deo mera koje smatraju da bi trebalo da se ispune da bi se turnir na Flašing Medouzu održao.

PROČITAJTE JOŠ:

Neka od tih predloženih pravila kažu da bi igrači mogli da dođu specijalnim čarter letovima, da spavaju u hotelu na aerodromu i da bi sa sobom mogli da povedu samo jednog člana svog tima.

Takođe, iz hotela bi na trening išli direktno, a svlačionicama ne bi imali pristup do pred samog odigravanja meča. Naravno, podrazumeva se da bi u Njuork mogli da stignu samo sa negativnim rezultatima testa na koronavirus, dok bi i tamo bili testirani tokom takmičenja.

Novak Đoković je nedavno poručio da su mere takve da su teško prihvatljive, a istog mišljenja je i branilac trofeja u Njujorku, Rafael Nadal. Poznato je da je Rodžer Federer morao na novu operaciju tako da je moguće da u Njujorku, verovatno, ne bi bilo nikog od članova „velike trojke“.

Bautista Agut, 12. na svetu i prošlogodišnji polufinalista Vimbldona, stao je na stranu Novaka i Rafe.

„Nisam saglasan sa pojedinim merama. Postoje igrači kojima je kondicioni trener veoma važan, jednako kao i fizioterapeut. Limit da igrač može da povede samo jednog člana tima biće nešto što će teško moći da prođe. U svakom slučaju, ja to neću prihvatiti. Čak iako nam na turniru stave na raspolaganje fizioterapeuta, da nemate svog fizija u hotelu, to nije moguće“, rekao je španski teniser za „Eurosport“.

On je u potpunosti stao iza mišljenja najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

„Saglasan sam sa Novakom Đokovićem. Naravno, njemu je njegov tim možda važniji nego što su timovi nekim drugim igračima. Neće biti publike, tako da bismo mogli da imamo još bar jednog ili dva člana tima. Mislim da bismo o ovome trebalo da razgovaramo na Savetu igrača kako bismo lobirali za bolje uslove“, zaključio je Bautista Agut.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar