Djoković Ivanišević
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Novak Đoković komentarisao je najavljene ekstremne uslove koji će biti na US openu, ukoliko turnir ne bude otkazan, a mnogi su njegove reči protumačili kao najavu nedolaska na turnir.

Patrik Mekinro, bivši američki teniser, oglasio se povodom komentara dva najbolja tenisera sveta Ðokovića i Rafaela Nadala, koji su izjavili da će US Open biti prekomplikovan ako to bude zahtevalo duži boravak pre početka turnira i složenu proceduru.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne vidim zašto se US Open ne bi organizovao ako se situacija ne pogorša. Smatram da će većina tenisera doći da nastupa na US Openu. Ne moramo da slušamo mišljenja Nadala i Ðokovića. Oni su bogati i postaju sve bogatiji i njihove perspektive su iskrivljene. Pričajte sa igračima poput Roberta Batistute Aguta, koji trenutno ne zarađuju“, rekao je Mekinro za sajt tennis.com.

Goran Ivanišević tvrdi, međutim, da Novak nikada nije rako da ne želi da putuje u Njujork.

„On je iskren, a to valjda ne valja. Što se tiče US opena, on nije rekao nikom da ne igra, već da su uslovi ekstremni. Ko hoće da igra, biće tamo. Novak ima pravo na mišljenje. Prvi je na svetu, uvek je iskren, ali u današnjem svetu ne smeš da kažeš šta misliš. Ako kažeš, odmah sledi kritika, ako ne kažeš, isto. Igrao je fudbal, a Nemac ga kritikuje: evo ga, igra fudba, a njih igrača 400 preko Zuma priča o sezoni. On sve to jako dobro amortizuje, ima jaku glavu, tako nešto nisam nikad video. Hoće svima da pomogne, da se slika sa svima. Uvek se neki dežurni kritičari da se jave, ali on to sa smeškom podnese, stavi ih u levi ili desni džep i zato će biti najbolji i najveći“, rekao je Ivanišević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar