Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson)

Nikolas Mau, francuski teniser, izneo je svoje mišljenje o doping skandalu u koji je umešan Janik Siner

Italijan je u martu bio pozitivan na klostebol, kasnije je oslobođen optužbi i delovalo je da će izbeći suspenziju, ali se onda dogodio preokret. Svetska anti-doping agencija (WADA) uložila je žalbu na oslobađajuću presudu, te slučaj ponovo ide pred sud i moguće je da Siner bude suspendovan.

Mau smatra da se ovako nešto Novaku Đokoviću nikada ne bi desilo.

„Ne mislim da je pokušao da vara. Nemar je postojao. Mislim da se Novaku Đokoviću ovo nikad ne bi desilo. Objasniću. Jedan dubl igrač se našao u istoj situaciji kao i Siner (Marko Bortoloti prim. aut). Uložio je žalbu, nije suspendovan i oslobođen je. Proizvod se izdaje bez recepta u Italiji. Dakle, njegov tim zna. Sineru je trebalo dati do znanja da postoji takav proizvod u okolini i ako ga je koristio, fizioterapeut je trebalo da opere ruke i stavi rukavice“, rekao je Mau.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuz misli da Novak mnogo više pazi na ovakve stvari i trudi se da stalno bude obavešten.

„Igraču kao što je Novak ovo se nikada ne bi desilo jer bi on bio obavešten. Došlo je do nemara od strane Sinerovog tima. Interna komunikacija unutar njegovog tima bila je veoma loša. Nedostajalo je pažnje jer su drugi igrači bili pozitivni na ovaj proizvod i on se danas našao u ovoj situaciji“, dodao je Mau.

Inače, Mau ima 42 godine, singl karijeru je završio još 2021. godine, ali i dalje igra u dubl konkurenciji.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar