Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nikola Pjetranđeli (90), legendarni italijanski teniser, pričao je o Janiku Sineru, koji je u proteklih nekoliko meseci doživeo veliki uspon, što je krunisao titulom na Australijan openu.

Sinerova titula u Australiji je prva za nekog Italijana na grend slemu jo od 1976. godine i uspeha Adrijana Panate u Parizu.

„Sinerov uspeh je nešto više od sporta. To što je taj mladi dečko osvojio turnir koji je toliko važan me čini srećnim. Ipak, još uvek je rano kako će se stvari dalje odvijati, ali njegova budućnost je svetla“, rekao je Pjetranđeli.

PROČITAJTE JOŠ:

Legendarni Italijan, inače dvostruki osvajač Rolan Garosa i nekada treći najbolji teniser sveta, drži jedan zanimljiv rekord. Naime, on je odigrao čak 164 mečeva za Dejvis kup reprezentaciju Italije, a dva puta je gubio u finalu tokom igračkih dana.

Kasnije je i kao selektor predvodio „azure“, koji su osvojili titulu 1976. godine, baš sa Panatom, koji je tada blistao.

„Siner je sjajan, ali on nije Betmen. Za sada nema slabosti, iako uvek može da napreduje. On je kompletan igrač. Sada drugi žele da ga pobede i bitka će biti teža. Ali, da bi oborio moj rekord, biće mu potrebno dva života. Oboriće ih gotovo sve (u italijanskom tenisu), ali onaj od 164 mečeva u Dejvis kupu je nemoguće jer su promenili format“, zaključio je Pjetranđeli.

Italija je Dejvis kup osvojila i 2023. godine, a junak je bio Janik Siner, koji je u polufinalu savladao Novaka Đokovića i to nakon tri spašene meč lopte.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar