Danil Medvedev i Nik Kirjos
Danil Medvedev i Nik Kirjos; Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Kakav meč, kakvi potezi i kakav lom u svetskom tenisu.

Možda i dalje ima mnogo nepoznatih na US Openu, ali od ovog ponedeljka sa sigurnošću znamo jedno. Danil Medvedev više nije najbolji teniser sveta, a Karlos Alkaraz, Rafael Nadal i Kasper Rud će odlučiti ko će zauzeti njegovu poziciju.

PROČITAJTE JOŠ

Nik Kirjos je savladao ruskog tenisera sa 7:6 (11), 3:6, 6:3, 6:2. Meč je trajao gotovo tri sata, a ponudio je sve što jedan spektakl treba da ponudi. Pa i više od toga!

Kada se sada podvuče crta jasno je da Medvedev nije bio na svom uobičajenom nivou, dok je Kirjos odigrao maestralno kao što i igra od početka sezone na travi.

Posebno je impresivno koliko je uspevao da ostane miran Kirjos u trenucima kada se susreo sa set loptama. Napravio je brejk za 4:2, ali je odmah odgovorio Medvedev za 4:4, pa se kasnije ušlo u taj-brejk. Tu smo videli zaista neverovatnu mirnoću Australijanca (nešto što je novina u njegovoj igri) jer je uspeo da spasi tri set lopte, a onda osvoji tu deonicu sa 13-11.

Ipak, izašao je ljut u drugom setu Medvedev, pa je poveo sa 3:0, kasnije i 5:1 i relativno lako osvojio taj set.

Onda je u sledećem setu Kirjos potpuno promenio fokus, sipao je kapi za oči u jednom od predaha, stigao do 4:1, a kasnije i do 6:3 u tom setu.

U poslednjem setu je na terenu postojao samo jedan igrač, pa je Kirjos zakazao duel sa još jednim Rusom. Karen Hačanov je srušio Pabla Karenjo-Bustu posle preokreta sa 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Više puta je Australijanac padao na zemlju, a Medvedev je dolazio da proveri da li je sa njim sve u redu. U jednom trenutku je Kirjos odlučio da protrči za loptom i na polovinu Rusa, što je Medvedeva potpuno zateklo.

Stajao je nepomično i samo je ispružio ruku ka sudiji da bi pojasnio da to nije po pravilima. Ipak, Kirjos je udario tu lopticu, kasnije se izvinio (izgubio je poen) i nastavio meč.

Zanimljivo do sada je u karijeri Medvedv samo jednom uspeo da savlada Australijanca i to u rodnoj zemlji početkom ove godine na prvom grend slem turniru. Slavio je na Australijan openu u drugoj rundi sa 7:6(1), 6:4, 4:6, 6:2.

BONUS VIDEO Novak napravio ludnicu izjavom o Kirjosu: Hajde da prvo odemo na večeru, pa ćemo videti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare