Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Rafael Nadal je na odličnom putu da osvoji titulu na Mastersu u Parizu. Španski teniser je u četvrtfinalu napravio preokret i pobedio sunarodnika Pabla Karenja-Bustu sa 4:6, 7:5, 6:1.

Bio je to odličan meč u koji je trajao dva sata i 15 minuta, a imao je više značaja za Karenja Bustu koji se nadao da će osvajanjem titule u Bersiju obezbediti plasman na ATP Tur finale u Londonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Porazom je sve završeno za njega, pa će poslednji, osmi učesnik završnog turnira u „O2 Areni“ biti Argentinac Dijego Švarcman.

PROČITAJTE JOŠ: Svi Novakovi neobični prijatelji

Dobro je Karenjo Busta počeo meč, činilo se da je na pravom putu da napravi iznenađenje i eliminiše drugog tenisera sveta, ali Nadal je našao način da preokrene.

Karenjo Busta je u početnom setu napravio brejk u sedmom gemu što mu je bilo dovoljno da povede u meču (6:4).

U drugom setu, Nadal je odmah morao da spašava tri brejk lopte, ali je izdržao, da bi ključni brejk napravio u poslednjem, 12. gemu i tako je izjednačio na 1:1 u setovima.

U odlučujućem, sve je bilo u znaku šampiona Rolan Garosa koji je u četvrtom i šestom gemu oduzeo servis protivniku i stigao do pobede.

U polufinalu će igrati sa pobednikom duela između Aleksandera Zvereva i Stana Vavrinke.

„U trećem setu sam počeo bolje da reterniram. Problem je bio što sam igrao dobro, ali mi je retern do tada bio slab. Morate da se prilagodite brzim podlogama, tom stresu takmičenja na najvišem nivou. Bili su mi potrebni mečevi kao što je ovaj. Moram da budem zadovoljan, polufinale je pozitivan rezultat za mene. U subotu ću imati novog, teškog protivnika“, poručio je Nadal.

REZULTATI

Četvrtfinale

Medvedev – Švarcman 6:3, 6:1

Raonić – Amber 6:3, 3:6, 7:6 (7)

Nadal – Karenjo Busta 4:6, 7:5, 6:1

A. Zverev – Vavrinka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar