Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Novak Đoković je stigao Pita Samprasa po broju sezona završenih na prvom mestu ATP liste. To je sada i zvanično poznato pošto se Rafael Nadal nije prijavio za učešće na turniru u Sofiji.

Sve računice da se Španac nekim čudom nađe na prvom mestu svetske liste do kraja sezone, pale su u vodu jer njegovog imena nema na listi onih koji će se naći na večerašnjem žrebu za turnir Serije 250.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi nosilac biće deveti teniser sveta, Argentinac Dijego Švarcman i to je najbolja indikacija da se teniser sa Majorke nije prijavio da igra u Bugarskoj.

PROČITAJTE JOŠ: „Hoćemo razgovor sa Novakom – da svađe prestanu“

Podsećanja radi, Nadal je imao teoretsku šansu da bude prvi ako pobedi sve mečeve do kraja godine, dakle na Mastersu u Parizu, ATP Tur finalu u Londonu i Sofiji.

Kako se za Sofiju nije prijavio, nema tih 250 novih poena koji bi ga „pogurali“, tako da Đoković može da bude apsolutno miran i da znatno opuštenije igra u „O2 Areni“.

Osim Švarcmana, u Bugarskoj će igrati i Denis Šapovalov, Pablo Karenjo Busta, Miloš Raonić, Feliks Ože-Alijasim, a od srpskih tenisera tamo će biti Filip Krajinović i Laslo Đere.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar