Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Najbolji svetski teniseri će u januaru igrati na prvom grend slem turniru sezone, Australijan openu, ali još nije najjasnije pod kakvim uslovima.

Tenis Australija je i dalje u razgovorima sa predstavnicima Vlade Australije, koja još nije dala konačan odgovor koji se tiče situacije sa pandemijom koronavirusa i takmičenja u tim okolnostima.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je država Viktorija mesecima unazad bila u potpunom karantinu, da putovanja nisu bila dozvoljena čak ni unutar granica same Austraalije, pa je logično pitanje kako će se sve odvijati u januaru kada na red dođe prvi grend slem turnir sezone.

PROČITAJTE JOŠ: „Hoćemo razgovor sa Novakom – da svađe prestanu“

Sve je to bila tema i nedavnog sastanka ATP Saveta igrača, jer na osnovu sadašnjih informacija, čini se da su mnogi u magli i nisu u stanju da planiraju naredne korake koji se tiču učešća na Australijan openu.

Česli teniser Lukaš Lacko je na Tviteru objavio poruku koja se tiče detalja razgovora sa sastanka.

„Nažalost, Vlada Australije nam nije dala dovoljno informacija na osnovu kojih bismo odlučivali. Menadžment razume da je ovo primarno važno i u stalnom je kontaktu sa Tenis Australija. Potvrđeno je da će Australijan opena biti, ono što ostaje da se finalizuje su prve dve nedelje pred turnir i kako je zamišljen taj period dvonedeljnog karantina. Postaraćemo se da se obezbede uslovi za sve igrače uoči Australijan opena. Do sada, lokalna vlada nije odobrila takmičenje u karantinu. Znamo da je ovo teško razumljivo – kako je moguće da treniramo ali da se ne takmičimo u karantinu? Ipak, trenutno je takva odluka državnih organa. Tenis Australija je pokrenula peticiju da se ovo promeni. Trenutni status je takav da moramo da budemo strpljivi, nadamo se da ćemo što je pre moguće imati više informacija“, preneo je Lacko glavne akcente sa sastanka.

Direktor Tenis Australija, Kreg Tajli je optimista. On je otkrio da se do sada prijavio veliki broj tenisera te da su među njima i članovi „velike trojke“, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, kao i Serena Vilijams.

„Svi su morali da popune putnički formular, to je preduslov za dobijanje viza i to je trenutno u procesu obrade u odseku za imigraciju. Svih 100 najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji je to učinilo, svi su izrazili želju da putuju. Ako uskoro objavimo da moraju da budu u karantinu 28 dana, ili da moraju da presede u hotelu 14 dana, to će se promeniti. Trenutna prezentacija igračima bila je pozitivna u smislu da su se svi prijavili. Federer i Nadal imaju po 20 grend slem titula, Serena želi da obori rekord Margaret Kort, Ešli Bart da sačuva poziciju broj jedan. Što se tiče učešća igrača, u odličnoj smo poziciji“, rekao je Tajli za „The Age“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar