Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Rafael Nadal je u nedelju zabeležio prvu pobedu na ATP Tur finalu u Londonu, a nedugo posle toga govorio je i o drugim temama u svetu tenisa.

Jedna od nezaobilaznih tema bila je i formiranje nove asocijacije igrača, PTPA, iza čijeg osnivanja stoji i svetski broj jedan Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je krajem avgusta podneo ostavku na članstvo u ATP savetu igrača, čiji je bio predsednik i na tom mestu ga je nasledio Kevin Anderson.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: Za to sam da se svuda igra u dva dobijena seta

U međuvremenu, aktivirali su se još neki igrači, pre svih Rafael Nadal i Rodžer Federer koji su sada aktivniji u radu ATP Saveta.

S druge strane, Đoković smatra da novoformirana PTPA treba da omogući priliku da se snažnije čuje glas pre svega onih igrača koji nisu tako visoko rangirani i koji ne uspevaju da zarade dovoljno od takmičenja na turnirima.

Novak se od početka susretao sa kritikama zbog osnivanja nove organizacije, a jedan od onih koji su protiv toga je i njegov veliki rival, Nadal.

„Novak zna šta mislim o svemu tome. To što su osnovali organizaciju ne znači da oni pomažu više tenisu od igrača koji veruju u uobičajenu strukturu, unutar ATP. Ako smo uopšte uspeli da iskusimo pozitivne stvari, to je zato što su u sve bili uključeni igrači poput Rodžera, mene, pa i Novaka i Endija Marija jer smo se oduvek brinuli oko toga i pitali šta je drugima potrebno. Ako poredimo prihode od pre pet, šest, sedam ili osam godina i ove danas, jasno je da smo značajno smanjili jaz između najboljih i onih najslabije rangiranih igrača. Znamo šta treba da se radi ubuduće, ali ne mislimo da je potrebna nova organizacija“, jasan je Nadal.

Španac svoj drugi meč u grupi „London 2020“ igra u utorak 17. novembra od 15 časova, a protivnik mu je Dominik Tim, šampion US Opena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar