Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, odlično je započeo takmičenje na ATP Tur finalu u Londonu. Španac je pobedio Rusa Andreja Rubljova, 6:3, 6:4 posle 77 minuta igre.

Tako je teniser iz Manakora najavio da je rešen da dođe do prve titule na ovom takmičenju, u kojem je u dosadašnjem toku karijere svega dva puta igrao u finalu.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, Rubljov, igrač koji je ove godine osvojio najveći broj titula (pet), nije igrao kao u nekim od ranijih mečeva ove jeseni, pa je morao da čestita protivniku.

PROČITAJTE JOŠ: Timov revanš Cicipasu za prošlogodišnje finale

Prvi set je trajao 37 minuta i u njemu je Nadal uspeo da oduzme servis Rubljovu u maratonskom šestom gemu (4:2).

Šampionu tog kalibra to je bilo sasvim dovoljno da nešto kasnije odservira u devetom gemu za vođstvo u meču.

Nade Moskovljanina da će pronaći način kako da iznenadi šampiona Rolan Garosa, splasle su već posle početnog gema u kojem je Nadal došao do brejka, a potom ga i potvrdio (2:0).

Kao i u prvom setu, umešno je čuvao tu prednost, sigurno servirao i nije dozvolio Rubljovu da dođe ni do jedne prilike za brejk, pa je zasluženo slavio.

„Dobro sam počeo turnir, prvi meč je uvek nezgodan. Svaki je težak kad ste sa najboljima na istom mestu. Pozitivan start za mene, veoma sam srećan. Andreju želim sve najbolje u nastavku sezone. Imao je sjajnu sezonu, osvojio mnogo titula, tako da je ovo vrlo važna pobeda za mene. Izašao sam na teren sa željom da odigram najbolji tenis. Servis me je služio, to pomaže uvek. Šanse na reternu sam iskoristio, tako se igra u dvorani. Kad dobijete prvi meč, imate drugu perspektivu. Sledi meč sa Timom, ali ovo mi daje veliko samopouzdanje“, rekao je Nadal po završetku meča.

U ponedeljak na teren izlazi i Novak Đoković. On će u prvom singl meču dana u grupi „Tokio 1970“ igrati protiv Dijega Švarcmana i to od 15 časova.

U večernjem terminu igraju Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

„LONDON 2020“

Nadal 1-0 2:0

Tim 1-0 2:1

Cicipas 0-1 1:2

Rubljov 0-1 0:2

…………..

RASPORED (singl)

Ponedeljak

„TOKIO 1970“

Đoković – Švarcman 15

Medvedev – Zverev 21

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar