Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, izjavio je šampion Rolan Garosa prava "zver" od igrača, ali je iznenađen da je u karijeri uspeo da osvoji pehar na Vimbldonu.

Moja, koji je nekada bio prvi reket sveta, po odlasku Tonija Nadala iz stručnog tima tenisera sa Majorke 2017. godine, vodi brigu o Rafi, a tu je i Fransisko Rođ.

PROČITAJTE JOŠ:

Činjenica je da su oba sa Majorke i da su i jedan i drugi tokom karijere najbolje rezultate ostvarivali na najsporijoj podlozi, šljaci.

„Kao ratnik se rodite. Tokom života učite razne stvari, Rafa je to činio i napredovao je na mnogo načina, ali morate da imate to ‘nešto’ u sebi. Njegovo okruženje je veoma dobro, u porodici su mu se bavili sportom i to svakako pomaže. Da je sve u učenju, imali bismo mnogo sportista kao što je Rafa, ali to nije slučaj“, rekao je Moja u podkastu „Teniske legende“.

Njega najviše iznenađuje Nadalov uspeh na Vimbldonu koji je osvojio dva puta, 2008. i 2010.

„Neverovatno je da momak sa Majorke osvoji 19 grend slem titula, od toga 12 na Rolan Garosu. Za mene je veliko iznenađenje što je osvojio Vimbldon. To je zato što je veliki borac, ali naravno, morate napredovati kao igrač, ali i imati tu strast u sebi“, dodao je španski stručnjak.

Moja je uporedio Nadala van terena i na terenu, slaže se da su u pitanju dve različite strane karaktera i dodao da to što je sa Majorke ima dosta uticaja.

„Majorka je mirno ostrvo. Naz zovu ‘mirnim ostrvljanima’ jer sve što se dešava oko nas prihvatamo lako, prilično smo opušteni, ali veseli. Rafa je baš takav. Međutim, kad zakorači na teren, postaje zver. Tada daje i više od sto odsto, nikad ne odustaje. Uvek se bori do kraja. Čak i kad izgubi, kao trener znate da će dati sve od sebe“, zaključio je Moja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar