Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nekada prvi teniser sveta, Nemac Boris Beker, kaže da bi voleo da uskoro vidi grend slem finale u kojem bi igrao neko od mlađih tenisera.

Nemac, koji je tri godine trenirao Novaka Đokovića, u izjavi za Laureus je poručio da će pauza zbog pandemije koronavirusa najviše uticati na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve je neizvesno kada je reč o tome na koga će ova pauza, u godini koja bi se mogla smatrati izgubljenom, najviše uticati. Nadal je osvojio 12 puta Rolan Garos, imao bi priliku da baš u Parizu izjednači grend slem rekord Federera i to je nešto što je vrlo moguće. Po logici pritiska, stariji igrači će više patiti zbog svega, jer im je ovo izgubljena sezona. Znamo da Rodžer Federer prkosi svim kategorijama, ali imajte na umu da će on sledeće godine napuniti 40 godina i da vreme prolazi“, kaže Beker.

Nemački stručnjak se pita da li bismo do kraja sezone mogli da vidimo neki turnir i dodaje da ga ne bi iznenadilo da sve krene tek 2021. iz Australije.

„Ako bude tako, možda ćemo u 2021. videti proboj mlađih snaga, jer će biti za godinu iskusniji, a ovi stariji će imati godinu više. Članovi velike trojke, Federer, Nadal i Đoković su sve turnire osvajali više puta. Na mladima je da naprave iskorak. Najbolji od ostalih u protekle dve godine bio je Dominik Tim. Igrao je u tri grend slem finala, u Melburnu je protiv Novaka odigrao prelep meč u pet setova, kada je izgubio“, kaže Boris.

On dodaje da ima još mladih igrača koji ostavljaju pozitivan utisak na njega.

„Dopada mi se i Stefanos Cicipas, kako van terena, tako i na samom terenu, kako igra. Od Nemaca, dopada mi se Saša Zverev, u Melburnu je igrao u polufinalu, ima samo 22 godine i dugu karijeru pred sobom. Takođe, ima i drugih mladih igrača koji su fascinantni. Ono što bih voleo jeste da vodeća trojka i dalje igra najbolje što može i da konačno budu pobeđeni. Ne bih voleo da ih pobeđuju kada oni ne budu više mogli da se nose sa mlađima, zbog godina. Želja mi je grend slem finale između nekog ko ima 22 i nekog sa 33 godine. To bi bilo najbolje za tenis. Tako da, momci, vreme je da napravite iskorak“, dodao je Beker.

On veruje i da će jedan teniser imati saveznika u ovoj dugoj pauzi.

„Mislim da će od svega profitirati Endi Mari, koji posle operacije kuka još nije sasvim spreman. Duga pauza je dobra za njegov oporavak, ne gubi ništa time“, zaključio je bivši šampion Vimbldona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar