Foto: REUTERS/Thaier Al-Sudani/Guliver

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izuzetno je aktivan na humanitarnom planu tokom pandemije koronavirusa i to nije prošlo nezapaženo u stranim medijima.

Tako je španski sportski dnevnik „Marka“ doneo tekst pod naslovom „Đoković, Robin Hud teniskih terena“.

Novakova majka Dijana je nedavno u jednom intervjuu rekla za svog sina da je „izabran od strane Boga“, dok je nekako istovremeno, njegov kolega Stan Vavrinka, u momentima kada je razgovarao sa Novakom na Instagramu poručio da „ne možete imati tri junaka u jednom filmu“.

PROČITAJTE JOŠ:

On je sugerisao na to kako Novak ima znatno manju podršku sa tribina u odnosu na ostale članove takozvane „velike trojke“, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„Činjenica je da sve što svetski broj jedan uradi van terena, sugeriše da je on neka vrsta Robina Huda u svetskom tenisu. Četiri godine je na čelu ATP saveta igrača i dobio je priznanje skoro svakoga, uključujući tu i one niže rangirane tenisere. Njima će stići pomoć od 8.000 evra tokom pauze zbog koronavirusa. ‘On misli na druge više nego na sebe’, kažu glasovi iz svlačionice. Srbin je obećao da će se izboriti za značajno povećanje u raspodeli nagrada na grend slemovima, a dodao je i da će platiti koliko treba da se pomogne igračima“, prenosi „Marka“.

List takođe dodaje i da je Novak pokušavao da se sa članovima Saveta izbori za povećanje procenta sa 4,3 na deset odsto od zarade turnira, koji će ići za nagrade igračima, jer želi da one budu ravnopravnije raspoređene.

„Đoković je bio aktivan tokom pandemije koronavirusa. On je bio taj koji je upozorio kolege, putem grupe na društvenim mrežama o potrebi da napuste SAD tokom pandemije. Od tada, donirao je velike novčane iznose, u nekim slučajevima milionske, koje je prosledio svojoj zemlji, Crvenom krstu Španije i bolnici u Bergamu. Ne treba zaboraviti da je najavio da će se igrati šest manjih turnira u Srbiji i da je postao sponzor egzibicije na Floridi na kojoj su igrali Rejli Opelka, Miomir Kecmanović, Hubert Hurkač i Tomi Pol“, zaključili su komentatori španskog lista.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram