Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

"Gde su ostali?", bilo je prvo što me je pitao kada smo ušli u prostoriju za intervjue.

Grafika: Slađana Đermanović

Kecmanović je morao da se naradi da bi slomio otpor upornog Alehandra Tabila (čiji stil tenisa mnogi ne vole), a nakon meča ga je sačekalo iznenađenje.

PROČITAJTE JOŠ

Činjenica da sam se našao sam u sobi sa Kecmanovićem samo govori koliko se na vodećim pozicijama nije vodilo o tome kako se raspoređuju mečevi. Prosto je neverovatno da su istog dana igrala tri srpska igrača i to u isto vreme. Nije bilo moguće teleportovati se, pa sam gledao set tamo, set ovamo. Gledao da „uštipem“ što je više moguće.

A onda još jedan haos. Zakazali su u izuzetno malom razmaku konferencije Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića (što su usput pomerali, da budu još bliže), a Lajovića „nisu mogli da pronađu“. Kada su ga našli i on je bio vrlo brzo na redu. Sva trojica u isto vreme. Mnogo je, kume, rekao bi čuveni Manda.

Trebaće mi sopstveni duplikat kao u onom filmu „Multiplicity“ jedan da radi, drugi da sređuje kuću i treći… Pa, da vam sad ne otkrivam baš ceo film.

Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

I vratimo se onome kada Kecmanović ulazi u sobu.

Morao sam u nekoliko rečenica da mu objasnim da je sve zakazano istovremeno i da su kolege Saša i Luka na drugim misijama kako bi uspeli da čujemo sve naše igrače. Delovalo mi je da ga je to pogodilo, ipak će po prvi put igrati na Centralnom terenu Vimbldona. Ipak, ga očekuje spektakl koji će gledati cela Srbija, ali prosto fizički nije bilo moguće da se to učini (osim ukoliko ubuduće ne bude još više novinara iz Srbije, daj Bože, prekrst).

Zateklo me je tako direktno pitanje, ali je bilo na mestu. Pojasnio sam mu, ali se nisam osećao bolje. Ipak je organizacija morala da bude mnogo, mnogo bolja…

Odgovarao je brzo, direktno, kratko, ali ipak ponešto razigrano. Svestan je i sam da će se taj meč u Srbiji prepričavati dok god ima ljubitelja tenisa.

Morao samo ovo da istresem iz pera, što bi rekli… Svakako smo reagovali i pojasnili Vimbldonu da ubuduće to ne rade ukoliko je moguće jer je zaista nemoguća misija.

Saznaćemo vrlo, vrlo brzo da li je naša konstruktivna kritika uvažena ili su samo čekali da nam vide leđa.

Prijatelj specijala MaxBet.

BONUS VIDEO Novak Đoković lako preko Kokinakisa do trećeg kola Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar