Novak Đoković i Marjan Vajda
Novak Đoković i Marjan Vajda; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Slovak se predstavio publici u Srbiji kada je na Serbia Open 2 stigao do finala prošle godine, a ove kada je počeo da radi sa teniskim ocem Novaka Đokovića - Marijanom Vajdom.

Grafika: Slađana Đermanović

Levoruki teniser beleži sve bolje rezultate i stigao je do 51. mesta ATP liste. Ove godine je bio i 38. igrač sveta što mu je najbolji plasman u karijeri, a sada mu je fokus da igra dobro u kontinuitetu.

Privlači posebnu pažnju navijača u Srbiji u poslednje dve godine, a nakon što mu je sudbina ukrstila put sa Đokovićem na Rolan Garosu (6:2, 6:3, 7:6(4)) sve češće se priča o njemu.

PROČITAJTE JOŠ

Objasnio je slovački teniser za Nova.rs koja pitanja postavlja treneru o osvajaču 20 grend slem titula.

„Naravno da sam pitao Vajdu o mnogo stvari šta je Novak radio i kako je to radio. Ne šta je radio na terenu, već van terena. Na terenu ne mogu da probam da igram kao Đoković, ja sam levoruk, njegovo oružje je bekhend, moj je forhend, pa ne mogu da se fokusiram na to. Naravno, da sam pitao, ali nije kao da sam pokušao da znam sve što je radio, već samo neke jednostavne stvari. Nisam pitao da li je vežbao bekhend paralele ili dijagonale, ne ništa takvo… Vajda me poznaje, poznaje šta bi trebalo da radim i to je to“, rekao je Molčan za Nova.rs.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Pojasnio je i na čemu radi sa iskusnim trenerom.

„Radimo na pojedinačnim stvarima, ali moj cilj ove godine je da ostanem zdrav jer ako nisi dobro ne možeš da igraš. Neću reći ciljeve što se tiče rangiranja, ali moj tim i ja to znamo. Trebalo bi da unapredim svoju igru, kada igram dobro mogu da pobedim dobre igrače, želim da uopšteno napredujem da bih mogao da pobedim bolje igrače – to je moj primarni fokus“, odgovorio je na pitanje Nova.rs.

Aleks Molčan
Aleks Molčan; Foto: Tanjug AP Photo/Christophe Ena

Iako mnogi teniseri imaju čitav niz stvari koje rade pre i u toku meča (pogledati pod Rafael Nadal), Molčan je ispričao zbog čega je odustao od sujeverja.

„Nemam nikakve rituale, nisam sujeveran. Ponekad sam imao nešto i nije radilo, pa sam odustao od toga, rekao sam: J**** to. Neću da radim to jer onda stvaraš toliki pritisak na sebe, ako nešto zaboraviš onda si nervozan jer nisi uradio, pa na terenu misliš o tome, da nisi promenio neki deo odeće… Ne želim takav pritisak i ne radim takve stvari.“

U drugom kolu će igrati protiv Markosa Đirona kog dobro poznaje.

„Znamo se dobro, trenirali smo nekoliko puta, mi smo prijatelji. To na terenu nije bitno jer ćemo igrati jedan protiv drugog, poštujem ga i videćemo kako će biti, znam šta treba da radim.“

Prijatelj specijala MaxBet.

BONUS VIDEO Poen kojim je Đoković zakazao duel sa Tanasisom Kokinakisom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar