Mili Poljičak Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Hrvatski vunderkind najavio je veliku karijeru titulom u Londonu, trenirao je sa Đokovićem i doživeo mnogo momenata koje će pamtiti ceo život.

Hrvatska je dobila novo veliko tenisko ime, a generacija koja stasava u Splitu zlatnu perlu za narednih 15 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Mili Poljičak osvojio je nedavno juniorski Vimbldon, a u razgovoru za Nova.rs pokazao je zbog čega važi za izuzetno zrelog mladića.

Pričao je supertalentovani 18-godišnjak i o sada već čuvenim treninzima sa Novakom Đokovićem.Poljičak je u finalu savladao Majkla Ženga sa 7:6(2), 7:6(3) u drami u kakvoj stasavaju samo veliki šampioni i odmah potrčao u zagrljaj svom timu.

Za samo 119 minuta je treći nosilac stigao do titule najprestižnijeg turnira na svetu i tako nastavio odličan niz. Prošle godine je prvi put igrao na Vimbldonu i stigao do četvrtfinala, ove godine je već osvojio juniorsku dubl titulu na Rolan Garosu u paru sa Edasom Butvilasom (na istom turniru je u singlu Dino Prižmić (16), još jedan splitski biser, stigao do polufinala).

Mili Poljičak Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Kakav je osećaj osvojiti Vimbldon?

„Stvarno fantastičan osećaj koji nema priliku da oseti mnogo ljudi, pa sam ponosan i srećan. Trebalo mi je nekoliko dana da se slegnu utisci i da shvatim sta sam zapravo uradio“, kaže Poljičak za „Nova.rs“.

Titulu ste osvojili nakon dva vrhunski odigrana taj-brejka, jer je Ženg osvojio samo pet poena. Koja je tajna smirenosti u ključnim momentima?

„Nema neke tajne, jednostavno volim da igram guste mečeve, uživam u njima i opušten sam dosta. To je to što se tiče te smirenosti.“

Većina profesionalnih tenisera ima striktnu rutinu koje se drži pre mečeva, ali i manja ili veća sujeverja?

„Uvek se zagrevam na isti način za vreme turnira, tuširam se u istoj kabini, ima tu još nekih sitnica, ali ništa specijalno zaista.“

Pre finala ste bili splitski „Nik Kirjos“, jer ste kao vrhunski server trenirali sa Novakom Đokovićem (servirao i 216 kilometara na čas tokom turnira)?

„Novak je jedan od najvećih svih vremena i stvarno mi je bila čast da treniram sa njim. Svakako da je na početku teško uopšte pratiti njegov ritam, ali se vremenom navikneš i bude sve lakše. Ipak, stvarno sam impresioniran sa kojom lakoćom Nole igra.“

Čuli smo u toku treninga pred finale da ste se kladili u kugle sladoleda, za šta se davala ili oduzimala kugla?

„Igrali smo nekoliko poena, ja sam njemu ostao dužan 11 ili 12 kugli sladoleda, ali je on rekao da ako osvojimo Vimbldon i on i ja, da on meni duguje kilo sladoleda. Nisam dobio, ali taj sladoled je najmanje bitan. Bitna je dobra atmosfera i dobra zafrkancija.“

Foto: Nova.rs

Da li vam je Novak dao neki poseban savet?

„Nije nikakav poseban, ali mi jeste dao par nekih manjih saveta i usmerio me za finale.“

Dobili ste specijalnu pozivnicu za Umag (ATP 250 od 22. do 31. jula), koji ste cilj postavili?

„Cilj mi je da dam sve od sebe, da odigram svoj najbolji tenis, pa ćemo videti kako će to ići. Nemam šta da izgubim, jer sam debitant na ATP nivou. Mogu samo da dobijem i to mnogo više nego da izgubim“, završio je Polijčak.

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar