Foto:AP Photo/Frank Augstein

Novak Đoković je posle plasmana u polufinale na ATP Tur finalu u Londonu reagovao i na smrt patrijarha Irineja.

Đoković je rekao kako tužne vesti poput ove podsećaju sve nas šta je najvažnije u ljudskom životu.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak se prisetio i momenata kada je iz ruku patrijarha dobio Orden Svetog Save.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: „Pročitao“ sam Zvereva, sledi revanš Timu

„Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru. Moje saučešće njegovoj porodici i svim pravoslavnim vernicima. Imao sam nekoliko susreta sa njim u poslednjih deset godina i tu čast da od njega primim Orden Svetog Save, jedno od priznanja koje meni najviše znači u životu. Tužno je što smo u roku od mesec dana izgubili dva velika čoveka koji su bili na čelu Srpske pravoslavne crkve, Amfilohija i sada patrijarha. Ne znam šta bih mogao tome da dodam osim da je uvek tužna vest kada neko izgubi život, tada se verovatno shvate neke stvari koje je čovek ostavio iza sebe“, rekao je Đoković.

Pandemija koronavirusa je uzdrmala čitavo čovečanstvo, a Novak je poručio da se nada da ćemo svi iz ove situacije izaći mudriji.

„Nadam se da će ljudi iz ove situacije sa koronom izaći mudriji, snažniji i pametniji. Lično na sve ovo gledam kao na podsetnik šta je najbitnije u životu. Mi govorimo da su nam zdravlje i familija najvažniji, ali ne vidim da mnogo nas tako živi. Zateknem i sebe kako često ne živim po tim pravilima. Trudim se da sebe uvek podsetim na stvari koje su bitne, evo sad imamo taj virus i čovek može za čas da izgubi život… Ali večna je duša, kako kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu siguran sam da žive večno“, zaključio je Novak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar