Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković je po završetku meča sa Aleksanderom Zverevom, koji je dobio rezultatom 6:3, 7:6 (4), pričao o situaciji sa nasiljem u sportu, posebno u svetu tenisa.

Poslednjih nedelja pojavile su se optužbe na račun Novakovog rivala u poslednjem meču u grupi „Tokio 1970“, Aleksandera Zvereva, da je bio nasilan prema bivšoj devojci, Olgi Šarpovoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je nemački teniser to demantovao, u javnosti se o tome i dalje govori, a posebno je bila primetna mlaka reakcija čelnika ATP koja je poručila da se „na bavi istragom i da može da reaguje tek pošto zvanični istražni organi ispitaju sve navode“.

PROČITAJTE JOŠ: Zverev: Novak me je pobedio servisom

„Znam na šta aludirate, čuo sam šta se dogodilo. Niko od nas ne zna šta se stvarno dogodilo. Možda ćemo jednom saznati. Sašu poznajem dugo godina, još kad je bio dečak. Oduvek smo imali dobre odnose, veoma je prijatan momak. Mnogo poštujem i njega i njegovu porodicu. Ja sam godište njegovog starijeg brata Miše, tako da sam bio tužan kada sam čuo kroz šta prolazi. Opet, kažem da ne znam šta je bilo. Naravno da ne podržavam bilo koji vid nasilja. Moramo da sačekamo da vidimo šta se desilo. A to da li bi ATP trebalo da razvije neku politiku po tom pitanju, u redu, što da ne? Trebalo bi verovatno i o tome se da se ima stav.  Pretpostavljam da svega toga nema zato što se tako nešto nije ni dešavalo. Ispravite me ako grešim, ali ne znam da je tog bilo u istoriji našeg sporta. Ne pamtim da sam čuo da su top igrači imali takve situacije. Ko zna, možda će ovo inspirisati ATP da uradi nešto“, kaže Novak.

Đokovića su pitali i da li je razgovarao sa Sašom o svemu i da ima osećaj da ga tretiraju drugačije pošto su optužbe procurele u javnost.

„Prvo ću odgovoriti na drugo pitanje. Nisam primetio da se drugačije ponašaju prema njemu u svlačionici. Barem u mom slučaju sve je u redu, jer sam, ponavljam, oduvek imao dobar odnos sa njim. Proveli smo neko vreme zajedno ove godine na Adrija Turu. Družili se i privatno. Pričali o raznim životnim temama. Lepo je bilo ići sa njim u dubinu i otići na neki lični nivo, u tim nekim zajedničkim temama koje se tiču svih nas na Turu“, kaže Novak.

Dodao je da o toj osetljivoj temi nije bilo razgovora.

„Nismo pričali o tom slučaju. Rekao sam mu da sam tu za njega ako želi da razgovaramo. Naravno, on oko sebe ima veliku grupu ljudi, porodicu. Dobro se nosi sa svim tim, po rezultatima u poslednjih mesec i po dana. Dobro je igrao s obzirom šta ga je snašlo van terena. Želim mu iskreno da sve to prebrodi što pre kako bi se mogao koncenrisati na život dalje i karijeru u tenisu“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar