Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Danil Medvedev je sa pet pobeda na ATP Tur finalu u Londonu završio sezonu na fenomenalan način. Rus je slavio u velikom finalu protiv Dominika Tima u tri seta, 4:6, 7:6 (2), 6:4 i tako stigao do prvenca na završnom turniru sezone.

Nije se mnogo puta u tenisu dešavalo da jedan teniser na jednom takmičenju uspe da pobedi trojicu najboljih na svetskoj listi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je bio tek četvrti put da je neko to učinio i Medvedev će na taj podatak svakako biti ponosan.

PROČITAJTE JOŠ: Tim posustao u finalu, Medvedev je kralj Londona

Pre njega, to su uspeli samo još Boris Beker u Stokholmu 1994, Novak Đoković u Montrealu 2007. i David Nalbandijan, iste godine u Madridu.

I još nešto, ciklus takmičenja u Londonu počeo je 2009. i završio se 2020. trijumfom ruskih tenisera. Prvi je to uradio Nikolaj Davidenko, sada Danil Medvedev.

„Rekao sam i pre početka turnira da bi bilo ludo ako ovde u Londonu, 11 godina kasnije, učinim tako nešto, da Rus osvoji prvi turnir i da Rus bude šampion na kraju. Eto, zatvorio sam krug! Hvala Nikolaju Davidenku što je bio inspiracija mnogim klincima poput mene. Nadam se da ću nastaviti njegovim stopama“, rekao je po završetku meča šampion Londona.

Prošle godine je na ovom mestu debitovao, izgubio sva tri meča, sada je svih pet dobio! Osvojio je 1.500 poena, najavio da bi u 2021. mogle da mu se dese mnoge lepe stvari, a postao je i šesti različiti šampion ovog turnira u isto toliko godina.

„Kakav je ovo bio meč, svakako jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri. Igrao sam dva sata i 42 minuta protiv jednog od najboljih tenisera. Dominiče, čestitam na svemu što si postigao u karijeri. Tvoje ime je već u istoriji tenisa. Osvojio si grend slem ove godine, igraš neverovatno, nadam se da ćemo imati prilike da odigramo još mnogo ovakvih mečeva“, rekao je Moskovljanin na ceremoniji dodele trofeja.

Tim i dalje u međusobnom skoru vodi (3:2), ali ovo je svakako bio revanš Rusa za poraz u polufinalu na US Openu.

„Naravno da sam razočaran, ali sam i ponosan na svoje igre tokom cele nedelje. Danil je zaista zaslužio da slavi. Bio je ovo izuzetan meč, čestitam na još jednoj sjajnoj godini. Imali smo odličan novembar, osvojio si titule u Bersiju i ovde, nadam se da ćemo se još mnogo puta sastati. Bilo je zaodovljstvo igrati, čak iako sam izgubio“, poručio je Tim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar