Foto: EPA/WILL OLIVER

Endi Mari, nekada prvi teniser sveta, nije ove godine kao nekih ranijih igrao na ATP Tur finalu u Londonu, ali se zato našao u ulozi stručnog komentatora.

Britanac, koji je 2016. u Londonu slavio protiv Novaka Đokovića baš u finalu u „O2 Areni“, smatra da najbolji teniser sveta na završnom turniru sezone nije bio maksimalno mentalno fokusiran, ali je zatražio i da prestanu da ga kritikuju zbog poraza od Dominika Tima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je to jedna od onih stvari… I ja sam prolazio kroz nju tokom karijere, a to je ono kada mentalno niste sasvim na jednom mestu i potpuno koncentrisani da recimo izaberete pravi udarac u važnim momentima. Loši izbori udaraca u pogrešnom trenutku“, rekao je Mari u razgovoru preko platforme Tvič sa kolegom Gaelom Monfisom.

PROČITAJTE JOŠ: Ovo je haos, javite Novaku da li sme u Melburn

Mari je primetio da je Novak tokom karijere bio možda i najjači u tom segmentu.

„To je jedna od stvari u kojoj je Novak cele karijere, a posebno u poslednjih pet ili šest godina, bio bolji od svih. Veoma retko bira pogrešnu opciju ili pogrešan udarac. Pogrešan izbor udarca, to nije nešto što je asocijacija na njega. Ove nedelje, a možda i tokom Rolan Garosa, naročito u finalu, osećalo se kao da pokušava da skrati poene. Isto tako je radio i ove nedelje. Nisam to video u meču sa Zverevim, ali definitivno jesam protiv Medvedeva i Tima. Ipak, i tako je uspeo da sebe dovede u poziciju da se bori za pobedu protiv nekog ko igra veoma dobro“, dodao je Mari.

Teniser iz Danblejna, koji je oduvek bio u dobrim odnosima sa Novakom, kaže da su ljudi često neosnovano oštri prema Đokoviću kada je reč o mečevima koje izgubi.

„Igrači, mediji, bivši igrači, pa i Novak sam, svi imaju visoka očekivanja, tako da se poraz od 7:6 u trećem setu posle vođstva u taj-brejku od 4:0 ne smatra dobrim rezultatom, dok bi za svakog drugog igrača to bila veoma, veoma dobra nedelja. Ponekad treba igrače ostaviti na miru. Ne možete pobeđivati svake nedelje, ne možete igrati svoj najbolji tenis svake nedelje i ne možete biti mentalno uvek savršeni. Ovo je bila još jedna dobra godina za njega iako je možda nije završio kako je želeo“, zaključio je Mari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare