Matej i Ivan Sabanov
.foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Matej i Ivan Sabanov imaju zaista neobičnu životnu priču, a sada su odlučili da nadalje nastupaju pod zastavom Srbije. Ipak, ko su zapravo blizanci koji će nastupati za našu zemlju?

PROČITAJTE JOŠ

Predstavili su se domaćoj javnosti na najbolji mogući način. Osvojili su Serbia open iz serije 250, a onda na ivici suza govorili o tom trenutku.

„Ovako kako smo dočekani ovde nećemo biti dočekani nigde ni na jednom turniru, pa verovatno nikada“, rekli su Sabanovi.

Zatim otkrili deo njihove priče.

„Naši roditelji su bili uz nas i kada nismo imali novac, verovali smo da možemo da ostvarimo snove. Hvala im najlepše na tome, nastavićemo da radimo kao i do sada, daćemo sve od sebe. Hvala svima, svim navijačima znam da neki nisu mogli da budu tu, ali svi koji su bili tu. Hvala im od srca“, kazala su tada braća Sabanov.

Ove sezone su napredovali i na rang listi, pa je Ivan tako 94. na ATP listi.

Sa terase je njihovo finale posmatra i Novak Đoković, koji je kako su otkrili odigrao veliku ulogu u njihovim karijerama.

„Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uslove. Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati rečima. On je naš uzor oduvek i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako puno. Svaki njegov savet izuzetno je vredan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike da učimo od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove i to je ono što nam je zaista trebalo“, rekao je Matej Sabanov za „Jutarnji list“.

Matej i Ivan Sabanov
foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Za Nova.rs su ranije ove godine govorili o počecima.

„Rođeni smo u Subotici, tamo nam je deda izgradio teren u dvorištu, pa smo počeli da igramo već sa pet, šest godina. Igrali smo i u TK Palić, a onda smo sa 15  prešli u Osijek kada smo završili osnovnu školu. Mama nam je radila u Osijeku kao profesorka u gimnaziji pa smo se preselili da bi smo bili sa njom, a i zato što u Subotici zimi nije bilo zatvorenih terena. Prvenstveno smo zbog tenisa i prešli tamo jer su imali bolje uslove, tamo smo završili gimnaziju i počeli da igramo profesionalne turnire. Mama je sada otišla u penziju, pa smo se svi vratili na Palić“, otkrio je Matej Sabanov za Nova.rs.

Foto: Starsport / Srđan Stevanović

U karijeri su osvojili 29 fjučers trofeja, a sada im je cilj da postanu redovni učesnici na grend slem i masters turnirima.

U Hrvatskoj su mediji ostali u šoku odlukom braće da igraju za Srbiju.

„U poslednje vreme rado se hvalimo kako, na primer, u fudbalu uspevamo da privolimo igrače da igraju pod našom zastavom. Ali, ima i obrnutih slučajeva, kada se naši sportisti, verovatno nezadovoljni uslovima ili možda trudom oko njihovih karijera, odluče igrati za drugu državu“, piše Slobodna Dalmacija.

Malo je poznato da veliki broj srpskih igrača poznaju iz detinjstva, pa su čak na turniru u Beogradu igrali sa ustupljenim reketima.

„Sa Krajinovićem, Dušanom Lajovićem i Ćaćićem smo zajedno odrasli. Igrali smo turnire do 10, 12, 14 godina svi zajedno. Sa njima smo i danas gotovo najbolji drugari. Filip nam je dao svoje rekete, moj brat igra sa Filipovim, ja igram sa reketima Lasla Đerea jer nemamo ugovore za rekete.“

BONUS VIDEO Neverovatna odbrana Đokovića i brejk poen protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar