Foto: Nova.rs

Po jakom pariskom suncu se iznad terena na kojem je Teodora Kostović protiv Alise Oktiabreve igrala osminu finala Rolan Garosa pojavila čuvena teniserka Marion Bartoli.

Foto: Nova.rs

Na Rolan Garosu je ima ulogu voditelja na terenu odmah nakon završenog meča, a to je sprečilo i da usledi nešto duži razgovor.

PROČITAJTE JOŠ:

Ponekad, kada imate malo sreće, desi se da priča pronađe vas i da je potrebno samo da je prepoznate. Ovo je upravo takva priča.

U kraljevski plavoj haljini je sela na najbolje mesto na terenu 9 kako bi se uživo uverila u kvalitet 15-godišnjakinje iz Srbije kojoj se predviđa blistava budućnost.

Primetio sam da pomno prati kako se ponaša na terenu i kakve odluke donosi. Nekoliko puta je izvadila telefon, slikala Kostović i posebno promatrala njen stav. Nije mogla da razume previše od onog što je govorila tek poneko „Idemo“ koje je postalo globalno prepoznatljivo zbog Đokovića, ali joj se dopadalo ono što je videla.

Foto: Nova.rs

Kada je Marion ustala usledio je sprint za njom, čim je došla do dela gde ima ljudi odmah su joj tražili selfi. I to je spasilo situaciju jer je konačno zastala. Usledilo je „Marion“ i pitanje o tinejdžerki koju je upravo gledala gotovo tokom čitavog prvog seta pre nego što je morala da se uputi ka stadionu „Filip Šatrije“ kako bi odradila intervju na terenu.

Objasnila je otkud to da se pojavi na meču juniorki.

„Muž mi je rekao da su pričali o Teodori tokom meča Đokovića, pa sam otišla da se sama uverim kako igra. Ja treniram svoju decu koja imaju 13 i 14 godina, pa me zanimalo kako igra“, poručila je Bartoli.

Foto: Nova.rs

Poručila je da mora da požuri na teren jer mora da bude spremna za razgovor. Usledilo je neizbežno pitanje: Kako joj se čini ono što je pokazala Kostović.

Kako je oduvek toliko fina i neposredna, nije odbila da kaže još par rečenica o mladoj igračicmli

„Koliko ima godina?“, upitala je kako bi imala bolju sliku onog što je videla. Uzvratio sam da ima petnaest godina, a ona je spremno poručila.

Foto: Nova.rs

„Talentovana je, za njene godine se prilično dobro kreće, ima dobre udarce, razume igru i dobro pokriva teren“, poručila je Bartoli za Nova.rs.

Kada igračica sa 15 godina privuče pažnju bivše šampionke Vimbldona (2013. godina) i kada se o njom priča na kompleksu Rolan Garosa onda znate da Srbija ima pravi, veliki talenat.

To pokazuju i njeni rezultati kojom je privukla takvu pažnju.

Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO: Đoković 12. put u polufinalu Rolan Garosa – biće najgledaniji teniski meč ove godine