Trećeg dana Lejver kupa i zvanično ćemo dobiti pobednika, Novak Đoković je izgubio od Feliksa Ože-Alijasima, pa je tim Sveta preokrenuo i vodi protiv Evrope sa 10:8 u ukupnom skoru.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Dogodilo se u Londonu ono što je baš malo ko očekivao… Novak Đoković je poražen od Feliksa Ože-Alijasima i to u dva seta sa 6:3, 7:6(3) i sada je timu Sveta dovoljan jedan trijumf za konačnu pobedu na Lejver kupu.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, svaka pobeda prvog dana vredela je jedan poen, drugog je trijumf donosio dva boda ekipama, a poslednjeg dana vredi tri. Tako je tim Sveta pobedom u dublu bio smanjio prednost Evrope i onda protiv srpskog asa potpuno preokrenuo na 10:8. Do konačne pobede doći će ekipa koja prva osvoji 13 poena.

Poslednjeg dana su prvi na terenu bili dubl partneri. Za tim Evrope nastupali su Mateo Beretini i Endi Mari koji su izgubili od Feliksa Ože-Alijasima i Džek Soka.

Sada su na programu preostala dva singl meča, nakon što je Đoković prekinuo savršen niz i doživeo prvi poraz od igrača iz tima Sveta. U večernjem delu programu ostali su dueli Stefanos Cicipas – Frensis Tijafo i Kasper Rud – Tejlor Fric.

Novak je sjajno počeo meč sa Ože-Alijasimom, odmah napravio brejk, poveo potom sa 2:0 i onda brzo počeo da se gasi… Dozvolio je protivniku da veže tri gema i napravi preokret, a potom i osvoji prvi set.

Računajući kraj prvog i početak drugog, Ože-Alijasim je nanizao pet gemova i potpuno kontrolisao dešavanja na terenu. Istina, deluje i da se Đoković žalio na bol u desnom zglobu, ali je Kanađanin igrao fenomenalno.

Savetovao je srpskog asa i Rodžer Federer, Mateo Beretini je sa klupe uzvikivao „Idemo“, ali nije ništa moglo da pomogne. Trgao se Nole sredinom drugog seta, od 1:3 došao do 4:3 i onda opet stao, pa je u taj-brejku i konačno položio oružje.

Sponzor Lejver kupa na Nova.rs je Erste banka.

Lejver kup: Đoković - Ože-Alijasim 3:6, 6:7 (3:7)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar