Kristina Mladenović/Foto/EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kristina Mladenović je četvrti put u karijeri osvojila Rolan Garos u dublu, a drugi put u paru sa Karolinom Garsijom. 

Francuske teniserke Kristina Mladenović i Karolina Garsija osvojile su titulu u dublu na Rolan Garosu, pošto su u finalu pobedile Amerikanke Kori Gof i Džesiku Pegulu 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ

Mladenovićeva ima ukupno devet grend slem titula.

Ona je pored četiri titule na Rolan Garosu u dublu osvojila i Australijan open (dva puta u ženskom dublu, dva puta u miksu) i Vimbldon (jedanput u miksu).

Amerikanka Kori Gof je posle poraza u subotnjem finalu singla od Poljakinje Ige Švjontek doživela neuspeh i u finalu dubla u paru sa Džesikom Pegulom.

Amerikanke su dobro počele meč i prvi set dobile 6:2.

Međutim, usledio je preokret Francuskinja, koje su drugi set dobile 6:3. U trećem setu ponovo su briljirale Mladenovićeva i Garsija, koje su protivnicama prepustile samo dva gema. Meč je trajao sat i 46 minuta.

Mladenović je još jednom bila najbolja u Parizu sa Garsijom, a prethodno je mesecima ranije bila najbolja na Australijan openu u miks dublu sa Ivanom Dodigom.

Podsetimo, Mladenović je za Nova.rs govorila o svojim uspesima i najavila da želi da se vrati singlu.

I Srbi i Francuzi je percipiraju kao svoju. Objasnila je i kako sama gleda na to i na sjajan način dočarala zbog čega je toliko uspešna, usvojila je ono najbolje iz obe kulture

„(Smeh) Uglavnom kada me pitaju francuski novinari, uvek im kažem: U srcu sam Francuskinja, a u glavi sam Srpkinja. Pa oni neka razmišljaju šta to znači! Rodila sam se u Francuskoj, tamo odrasla, živela tamo, igrala za zastavu, pa je prirodno da se osećam kao Francuskinja. Nemam ništa od Francuskinje u mentalitetu i ponašanju, pa i kulture. Roditelji su mi iz Srbije, a sve polazi od roditelja, zar ne? Malo grešim kada pričam, malo me zezaju padeži, ali sam eto 50:50“, rekla je Mladenović, možda i previše strogo jer je pogrešila tek jednom tokom čitavog razgovora.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar