Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Dominik Tim završio je takmičenje na Rolan Garosu već u prvom kolu nakon maratonskog meča protiv Pabla Anduhara iz Španije od 3:2, po setovima 4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:4.

Tim je furiozno ušao u meč, prvo je dobio prvi gem na Anduharov servis uz samo jedan prepušten poen, potom odbio brejk šansu. Iako je propustio pet prilika da oduzme servis rivalu u petom gemu, brejk sa samog početka bio je dovoljan za 6:4 i 1:0 u setovima.

PROČITAJTE JOŠ...

U drugom setu viđe nje pravi festival brejkova, ponovo je Tim poveo sa 2:1 nakon oduzetog servisa Špancu, odmah potom je Anduhar uzvratio za 2:2, ponovo je Tim došao do brejka u sedmom gemu, ali je u desetom usledilo još jedno izjednačenje. Ipak, nakon brejka u 11. gemu kojim je poveo 6:5, Tim je uspeo da dođe i do 7:5 i povede sa 2:0 u setovima.

Činilo se da je veoma blizu trijumfa, pogotovo nakon što je došao do prilike za brejk u trećem gemu trećeg seta, ali je od tog trenutka usledio pad. Nije iskoristio svoju šansu, sa druge strane Španac jeste u osmom gemu za 5:3, a nakon što je odbranio brejk priliku, Anduhar je došao do seta i prišao na 2:1.

U četvrtom setu Španac je prvo odbranio dve brejk šanse, da nakon 1:1 vezao dva brejka i stigao do 4:1. Uspeo je Tim da se vrati, smanji na 4:2, ali ne i da ugrozi prednost.

Peti set Anduhar je otvorio brejkom, Tim odmah uzvratio, što mu je bio i poslednji trzaj na meču. Uspeo je još da se izbori za brejk priliku u četvrtom gemu, ne i da je iskoristi, za razliku od njega Španac jeste drugu od tri u narednom gemu, poveo je 3:2 i do kraja bez problema sačuvao prednost za najveće iznenađenje na početku Rolan Garosa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare