Novak Đoković sa peharom Belgrade open 2021
Foto: StarSport

Najbolji teniser planete Novak Đoković najavio je napad na titulu na Rolan Garosu posle trofeja osvojenog u Beogradu.

On je sa 6:4 i 6:3 pobedio Slovaka Aleksa Molčana u finalu Belgrade opena u subotu popodne.

PROČITAJTE JOŠ:

Uzeo je svoj treći pehar u prestonici Srbije posle 2009. i 2011. godine, a ukupno 83. u karijeri i sada će probati da dođe do 84. u Francuskoj.

„Da, prošlo je vremena od kada sam poslednji put igrao ovde pred publikom. Jesmo igrali ovde turnir pre mesec dana, ali nije bilo publike i drugačiji je osećaj, držati trofej posle 10 godina, posebno je. Ne može da bude bolja uvertira za Rolan Garos“, rekao je Đoković posle meča.

Iako je u finalu i polufinalu bilo oscilacija i problema, Novak je samouveren da u Parizu može do najviših dometa.

„Imam samopouzdanja, osećam se dobro, provodio sam kvalitetno vreme sa porodicom i samo što sam sa porodicom i prijateljima, što mogu da izađem, bez mehura i restrikcija u kakvim živimo na ATP turu. Teško je to mentalno za sve nas i sjajno je što sam dobio šansu da provedem nedelju ovde pre Rolan Garosa i što sam mogao da igram dobar tenis“, kaže Đoković.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

On je čestitao Aleksu Molčanu na dobrom turniru i ocenio njegov nastup kao impresivan, s obzirom na to da je Slovak 255. teniser planete.

„Pre svega moram da kažem da sam imao sreće što mi je Slovak trener (Marjan Vajda), iako nije ovde. Čuo sam se s njim, pa mi je dao taktiku za polufinale i finale i bolje sam se spremio. Šalu na stranu, hvala pre svega vama što ste došli i ulepšali ovaj dan, što ste svima nama dali polet za dalje. Moram da priznam da sam bio delom mislima u Parizu već, ali sam s druge strane hteo da osvojim ovaj trofej. Pre mesec dana sam isto igrao bez publike i bila je drugačija situacija i okolnosti, uslovi. Nažalost, tu sam izgubio u polufinalu i imao sam dodatni motiv, iako ne igram obično pred grend slemove u tim nedeljama. Znajući da postoji velika šansa da vas vidim na tribinama, laka je bila odluka da zaigram i nisam se pokajao sigurno za tu odluku, bila je ispravna“, objasnio je Đoković.

Zahvalio se organizaciji na čelu sa Đorđem Đokovićem i povalno pričao o činjenici da je turnir dobio najviše ocene.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

„Koliko sam razumeo, deset od deset je bilo. Nije da smo mi nešto varali i pisali ocene. Tako da, svaka čast. Volonteri, hvala vam mnogo, da sad ne bih ponavljao, svim ljudima koji su učestvovali iza kulisa, verovatno vi to ne vidite, ali da bi se jedan turnir održao, postoji veliki broj ljudi da bi se sve organizovalo kako treba“, istakao je prvi reket sveta.

Na kraju je poslao poruku i svojim roditeljima, ali i Rafaelu Nadalu koji će u Bulonjskoj šumi od 30. maja do 13. juna braniti titulu.

„Hvala mojim roditeljima, familiji, evo je moja ćerkica mala, tu, ćao ljubavi. Moja supruga Jelena i Stefan nisu danas ovde, ali gledaju. Volim vas puno i vidimo se uskoro. I eto, za kraj, za kraj, šta bih rekao – idemo na titulu na Rolan Garosu!“, poručio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare