Karlos Alkaraz je pokazao da igra mnogo, mnogo bolji tenis nego na početku sezonu, pa je posle preokreta savladao Janika Sinera sa 1:6, 6:3, 6:2 i plasirao se u finale mastersa u Indijan Velsu.

Kakav meč! Prosto da svima bude žao što je pala kiša i pomerila ga u termin koji je mnogo nezgodniji navijačima u Srbiji. Tri sata pomeranja učinila su da spektakl čekamo sa još većim nestrpljenjem…

PROČITAJTE JOŠ

Alkaraz je prekinuo niz neporaženosti Sinera koji je trajao čak 19 mečeva, a od početka sezone 16-0. Ovom pobedom je Španac stigao i do izjednačenja i u međusobnom skoru na 4-4, ali i odbio Sinera da ga pretekne na mestu broj 2 ATP liste.

„Ostao sam snažan mentalno. Mislim da je to važan deo igre. Da ostaneš psihički jak, da prevaziđeš ovakve mečeve, biti set zaostatka protiv njega koji igra neverovatno. Stvarno sam srećan kako su se stvari razvile posle toga. Malo sam promenio stil igre, malo sam promenio igru i to je odlično funkcionisalo. Stvarno sam srećan što sam pobedio Janika i što sam opet u finalu“, rekao je Alkaraz posle meča.

Karlos Alkaraz je drugu godinu zaredom dobio Sinera u polufinalu Indijan Velsa, a za titulu će morati da savlada i Danila Medvedeva koji je sa 1:6, 7:6(3), 6:2 bio bolji od Tomija Pola. Po prvi put od Majamija 2013. godine (David Ferer i Endi Mari) ćemo u finalu gledati dva igrača koji su u polufinalu izgubila prvi set.

Najpre uživajte samo u ovom poenu, samo da shvatite kakav je intezitet meča bio.

View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Retko se viđa takav intezitet, a da istovremeno dva igrača ne doživljavaju jedan drugog kao više od „običnih“ protivnika. Prava teniska raspodija.

Prvi set je doneo dosta jednoličan tenis u kom je Italijan vezao pet gemova zaredom i za 37 minuta završio posao. Bio je to gotovo savršen start u kom je Alkaraz stigao do samo jednog vinera.

Ipak, u drugom setu Alkaraz osvaja dva spektakularna poena na otvaranju i pali mašinu. Na kraju ga je dobio sa 6:3, ali je morao da spasava brejk lopte na 4:2 i 5:3 kada je zakucao bekhend na sve ili ništa, a onda usledio drop šot.

U trećem setu je Alkaraz primenio taktiku Medvedeva na riternu i tako naterao Sinera na dodatni rad. To je učinilo da izvede u jednom trenutku onaj poen koji ste već videli za brejk. Italijan je potpuno pao i izgubio pet gemova u nizu od tada…

Španac je postao tek treći u istoriji koji je uspeo da se dva puta zaredom pre 21. godine plasira u finale Indijan Velsa, pored njega su to uspeli još Boris Beker i Novak Đoković.

Najmlađi je ikada sa 11 pobeda zaredom.

Pogledajte i sve najbolje poteze sa meča. Prava stvar za dobro, dobro jutro.

BONUS VIDEO Siner – Alkaraz, brejk u trećem setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar