Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Prvi teniser sveta Janik Siner se više ne nalazi u borbi za trofej Vimbldona. Ananas sigurno neće završiti u njegovim rukama, ali bi pritisak na njega mogao da postane još veći.

Italijanski teniser je neočekivano završio takmičenje u četvrtfinalu jer je prvi Top 5 protivnik bio dovoljan da ga eliminiše sa turnira.

PROČITAJTE JOŠ

Nije to bio bilo ko već Danil Medvedev koji je slavio sa 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3 i tako zakazao reprizu polufinala od prošle godine sa Karlosom Alkarazom koji je uspeo da slomi šampiona Kvinsa Tomija Pola sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:2.

Time su Amerikanci ostali bez prilike da dobiju posle Pita Samprasa prvog čoveka koji će osvojiti najmanje dve titule na travi u sezoni.

Siner je izašao na konferenciju posle meča i uredno čestitao Rusu koji je uspeo da prekine niz od pet vezanih poraza. Ipak, u jednom trenutku su mu postavili pitanje o zdravlju, a onda je sve prosto pokuljalo iz njega.

„Još jutros se nisam osećao dobro, imao sam problema, onda i umor. Probao sam da se borim onim što sam imao danas. Danil je igrao veoma pametno. Nisam povraćao, ali jeste mi se vrtelo. Najteže mi je bilo kada sam morao da izađem s terena. Razočaran sam zbog trećeg seta. U petom setu sam se bolje osećao, energija mi se podigla opet, ali odigrao sam jedan loš gem i to je odlučilo. Nisam razmišljao o predaji, i publika me je pogurala“, poručio je Siner.

Dakle, ima i Siner i dalje svoje probleme i nije se osećao kao svoj na svome.

Novak sada može da napravi haos na vrhu ATP liste, ali ne i da preuzme mesto broj 1 na planeti.  Siner će posle ovog turnira imati 9.570 bodova, a oduzeto mu je 320 jer je prošle sezone stigao do polufinala.

Sa druge strane Đoković može da dođe najviše do 9.160 što znači da će razlika sada biti tačno 410 poena. To znači da bi jedna pobeda Đokovića u nekom velikom finalu mogla da mu donese i prvo mesto na planeti. Doduše, obojicu čekaju Olimpijske igre, pa ćemo morati da sačekamo do US Opena pre nego što verovatno vidimo jedan takav okršaj.

AP Photo/Alberto Pezzali)

Alkaraz u međuvremenu deluje kao da na Vimbldonu samo odrađuje posao i da pokušava uporedo da isprati sve mečeve reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Vrlo lako bi moglo da se desi da Španija vidi „italijanski scenario“ iz 2021. godine kada je Italija igrala finale Evra, a Mateo Beretini finale Vimbldona.

I već sada znamo da smo gledali najluđi grend slem u istoriji. Nikada nije bilo viđeno više mečeva u pet setova – čak 36. Na drugom mestu se nalazi Australijan open iz ove godine što najbolje govori o tome da je razlika između Top 200 igrača možda i nikada manja.

BONUS VIDEO Sjajan poen Đokovića u trećem setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar