„Ja sam Olga, a ne ćerka Saše Danilovića“

Tenis 14. jul. 202011:25 > 11:34
Podeli:
Olga Danilović
Olga i Predrag Danilović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpska teniserka Olga Danilović govorila je o detinjstvu, počecima, sportovima kojima se bavila pre tenisa, o ocu Saši i problemima sa kojima se ženski tenis suočava kako u Srbiji, tako i u svetu, gostujući u „Wish & Go“ podkastu Sport Kluba.

Nije lako biti naslednica slavnog oca, košarkaške legende kakva je Predrag Saša Danilović.

PROČITAJTE JOŠ

U takvoj situaciji pritisak je očekivan, ali Olga se izborila za svoje ime.

„I pre nego što sam krenula da se bavim sportom i da pravim rezultate, znalo se da on ima ćerku Olgu. To kažem zato što sam od malena naučena da smo ‘pod reflektorom’. Ljudi su njega prepoznavali, a samim tim i mene, kao njegovu ćerku. On je jednom rekao: ‘Ja sam najsrećniji čovek na svetu. Ja nisam Saša Danilović, već sam Olgin tata’. On kaže da mu je najlepša stvar na svetu da ga prepoznaju kao Olginog tatu“, priča Olga Danilović u „Wish & Go“ podkastu i dodaje:

„U početku me je to malo nerviralo, govorila sam da nisam ćerka Saše Danilovića, nego Olga Danilović, ali sam se izborila i pomirila sa tim. Mislim, to mi je tata. Ne možeš da biraš roditelje. Sada mi je i prelepo. To je tako i ne može da se menja. On će da bude moj tata i Saša Danilović, a meni je mnogo drago što sam se izborila da imam svoju ličnost i što sam Olga, a ne ćerka Saše Danilovića“.

View this post on Instagram

Srecan rodjendan tata❤?❤ #mojtajo

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on

Za sebe kaže da je hiperaktivna, još od najmlađih dana, i da je uvek morala da se bavi nekim sportom.

„Nisam mogla da zaspim od energije. Pokojna baka mi je bila balerina i prvo u čemu sam se ozbiljno oprobala je balet. Pre toga sam išla na gimnastiku, tata me je tada vodio u ‘Pionir’. Balet mi je u tom momentu bio najlepše čime sam mogla da se bavim“, objašnjava Olga i ističe koliko uvek voli da se takmiči.

„Stalno se takmičim – sa bratom i sa sestrom ko će prvi da pojede, da pomeri tanjir sa stola… Sve je ‚ko će prvi‘. Probala sam i klizanje, ali ništa me nije povuklo kao tenis posle prvog puta. Kada sam kročila na teren i odradila prvi trening, rekla sam: ‚Ljudi, ovo je za mene‘“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram