Novak Đoković, Goran Ivanišević i Marko Paniki
Foto: Nova.rs

Goran Ivanišević, bivši trener Novaka Đokovića, osvrnuo se na saradnju sa njim i prokomentarisao Novakov najnoviji uspeh, ali i budućnost tenisa.

Ivanišević je izrazio veliko zadovoljstvo zbog Novakovog osvajanja zlata na Olimpijskim igrama, istakavši koliko mu je to značilo i koliko je želeo tu medalju.

Ivanišević je istakao i da je Đoković, uprkos igranju protiv mnogo mlađeg protivnika poput Karlosa Alkaraza, pokazao neverovatnu izdržljivost i dominaciju. Za Ivaniševića, Đoković nije samo najveći teniser u istoriji, već i jedan od najvećih sportista ikada.

PROČITAJTE JOŠ

„Novak je najveći tenisač u povijesti i jedan od najvećih sportaša u povijesti sporta. Od njega se puno može naučiti. Prošao je u pet godina, i ja s njim, puno loših stvari. Nećemo o njima, ali sve se na kraju vrati u životu.“

Što se tiče budućnosti tenisa, Ivanišević je kao buduće vladare ovog sporta nakon Đokovićevog odlaska u penziju izdvojio Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Obojicu je pohvalio kao talentovane i skromne mladiće koji će doneti radost tenisu. On je, međutim, naglasio da Alkaraza i Sinera ne treba porediti sa velikom trojkom – Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, jer su za njega neponovljivi.

Ivanišević Đokovića smatra favoritom za osvajanje Ju-Es opena, predviđajući da će biti u finalu, a sa kim će se tamo suočiti – Sinerom ili Alkarazom – ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar