Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Ono što je tokom dana bilo najavljeno, zvanično je i potvrđeno, Novak Đoković će 2020. godinu završiti na prvom mestu ATP liste.

U sedištu ATP u Londonu su čekali da Rafael Nadal i zvanično potvrdi da neće igrati naredne nedelje na turniru Serije 250 u Sofiji, kako bi i definitivno Novaka proglasili za kralja sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novak Đoković je obezbedio prvo mesto na kraju godine sesti put, pošto je žreb turnira u Sofiji objavljen. Sa 33 godine, Đoković je takođe postavio i rekord kao najstariji broj jedan na kraju jedne sezone. Srbin završava na prvom mestu šesti put u poslednjih deset godina, čime se izjednačio sa svojim dečačkim idolom, Pitom Samprasom, koji je od 1993. do 1998. bio na vrhu svetskog teniskog karavana“, prenosi ATP.

PROČITAJTE JOŠ: Nadal pobedio zemljaka i rešio trku oko putnika za London

„Pit je bio neko na koga sam se ugledao tokom odrastanja i izjednačiti njegov rekord je ostvarenje sna. Takođe ću se truditi da budem bolji igrač, nadam se da ću imati više uspeha i oboriti više rekorda u sportu koji volim svim srcem“, rekao je Đoković za ATP.

Tako se dogodilo da deseti put u poslednjih 11 godina godinu na tronu završe ili Novak Đoković ili Rafael Nadal. Samo je Endi Mari 2016. pokvario taj niz.

Uz sve to, Novak će od ponedeljka započeti 294. nedelju vladavine svetskom listom i sve je bliži rekordu Rodžera Federera.

Švajcarac je 310 nedelja bio na čelu ATP liste. Ukoliko sve bude kako Novak planira, već 8. marta bi mogao da obori rekord tenisera iz Bazela.

Novak je ove sezone ostvario skor 39-3, a imao je i nestvaran niz od 26 uzastopnih pobeda.

Poslednji turnir na kom će se pojaviti ove godine je ATP Tur finale u Londonu gde je prošle godine završio takmičenje u grupnoj fazi.

Turnir u „O2 Areni“ održava se od 15. do 22. novembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar