Danil Medvedev i Hubert Hurkač
Foto: Screenshot Twitter Name Surname

Za neke je ovo čista umetnost, dok drugi odmah pričaju o diskvalifikaciji Huberta Hurkača.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Hubert Hurkač, poljski teniser i trenutno 9. igrač planete, jedan je od onih ljudi za koje se govori da ne bi ni mrava zgazili. Prava teniska dobrica i čovek koji se nikome nije zamerio (čini se nikada), pa, ipak, centimetri su ga delili od diskvalifikacije.

PROČITAJTE JOŠ

U jednom trenutku je posle još jednog čudnog forhenda Danila Medvedeva (slavio na tom meču sa 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4) kada mu je lopta već išla iza tela dao sve od sebe da stigne loptu.

Hurkač se ispružio koliko je dug (a visok je čak 196 centimetara), ali nije uspeo da dohvati tu lopticu na mreži. U tim najvećim naporima mu je čak i reket izleteo iz ruke.

I dok će mnogi ovaj snimak nazvati umetnošću zbog toga što vas na neobičan način vezuje za ekran i tera da gledate iznova i iznova, drugi govore o pravilu koje je moglo da bude aktivirano.

Naime, da je reket koji je Hurkač ispustio iz ruke pogodio Medvedeva, Poljak bi morao da bude diskvalifikovan, ukoliko se gleda strogo po pravilniku. Ukoliko reket pogodi nekog od zvaničnika onda se može razmišljati o diskvalifikaciji. Tu se računaju pre svega rivali i sudije i za udarce lopticom i reketom.

Na snimku možete videti i zbunjeno lice Medvedeva koji gleda Poljaka, a onda i reket koji leti prema njemu.

BONUS VIDEO Kako je Đoković srušio Frica na Australijan openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar