Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Danski teniser Holger Rune kaže da mu je pobeda nad Novakom Đokovićem stvorila verovatno najbolji osećaj cele nedelje.

Rune je pobedio Đokovića 3:6, 6:3 i 7:5 u finalu mastersa u Parizu, što mu je prva titula u karijeri sa turnira serije 1000.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je dominirao u prvom setu, na startu drugog je imao tri brejk lopte, u trećem brejk viška i ništa nije bilo dovoljno.

Rune je uspeo svaki put da se vrati u igru i kaže da je pre meča verovao da može da pobedi.

„Pre mečeva, s kim god da igram, verujem da mogu da pobedim. Ali, znao sam da će mi biti potrebno više energije danas. Ako ne grešim, on ima više od 100 ATP titula. Morao sam da iskoristim svoju mladost i da ga pritisnem, ali i da igram dobro u odlučujućim momentima: to je ono što je stvorilo razliku. Bio je veoma težak za pobediti, mislim jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao u životu“, rekao je Rune na konferenciji posle meča.

Danac je prethodnih dana pobedio i Karlosa Alkaraza i Feliksa Ože-Alijasima, namučio se sa Stenom Vavrinkom, a izbacio je i Andreja Rubljova i Huberta Hurkača.

„Pobeda protiv Novaka i činjenica što sam to mogao da uradim u finalu ovakvog turnira je verovatno stvorila najbolji osećaj ove nedelje. Moram da radim stvari korak po korak. Tu su i Feliks, Alkaraz, svi ti ljudi. Ali, pobeda protiv Novaka, jednog od najboljih tenisera svih vremena, potpuno lud osećaj, baš kao i ulazak u finale“, kazao je Rune.

BONUS VIDEO: Maestralni poen Novaka i neverovatna defanziva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar