Foto: Printscreen Sport klub

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je u finalu mastersa u Parizu od Holgera Runea u tri seta i kaže da je Danac u ključnim momentima bio bolji.

Novak je prvi set dobio maltene rutinski sa 6:3, u drugom je na startu imao brejk lopte i kada ih je propustio, Rune je krenuo put preokreta i sa 6:3 i 7:5 u drugom i trećem setu je došao do prve masters titule.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ti si pobednik, možda bi trebalo da kreneš da pričaš drugi“, našalio se Novak na podijumu posle meča, a onda čestitao protivniku.

„Zajedno sa timom si uradio sjajan posao ove nedelje i zaslužili ste ovu pobedu. Kako neverovatnu nedelju si imao. Fantastično. S jedne strane nisam srećan što si me pobedio, ali sa druge jesam srećan zbog tebe, jer mi se dopada tvoj karakter i zato što je budućnost svetla pred tobom i tvojim timom“, dodao je Đoković.

On je šest puta podizao trofej mastersa u Parizu i propustio je šansu da to uradi rekordni sedmi put. Runeu je prvi zbog čega se Srbin našalio na račun težine trofeja.

„Malo je težak, zar ne? Hteo bih da se zahvalim i svom timu, loša sreća danas, ali izgubio sam od boljeg protivnika danas i zadovoljan sam generalno nastupom“, naveo je Novak.

BONUS VIDEO: Trenutak kada je Rune počeo da „ruši“ Novaka