Foto: Instagram Screenshot holgerrune

Supertalentovani mladi teniser iz Danske, Holger Rune, gotovo preko noći se našao u centru interesovanja javnosti. Sve se to desilo zbog treninga sa Novakom Đokovićem, čime je srpski as još jednom potvrdio i kakav je sportista, a pre svega čovek.

Trenutno najbolji teniser sveta je upravo u ovom mladiću rođenom 2003. godine video dosta osobina koje i sam ima.

PROČITAJTE JOŠ

Rune mu se javio porukom na Instagramu da treniraju zajedno, a taj san mu se ostvario ubrzo na šljaci u Monte Karlu pred turnir koji se igra od 11. do 18. aprila.

Holger je 15. marta zabeležio rekordnu 317. poziciju na ATP listi, pa je za manje od godinu dana uspeo da napreduje velikih 500 mesta.

Ovaj mladić je već sada izgradio nadimak „Novi Rafael Nadal“ jer je poznat po tome što igra najbolje na šljaci. O tome svedoči i titula na Rolan Garosu u juniorskoj konkurenciji 2019. godine koju je osvojio u finalu protiv Tobija Aleksa Kodata. Te godine je postao i najbolji junior sveta.

Ranije ovog meseca debitovao je i na ATP turu, kada je dobio vajld kard za turnir u Buenos Ajresu, gde je poražen u prvom kolu od Alberta Ramosa Vinjolasa. Pobedio je u kvalifikacijama u Čileu,  a onda upisao i prvu ATP pobedu u dva seta protiv Sebastijana Baeza. Kasnije je savladao i problematičnog Benou Pera i tako stigao do četvrtfinala u kome je slavio Federiko Delbonis.

Ovo je samo bio jedan od razloga zbog kojih je Novak odlučio da radi sa ovim mladićem i tako mu pomogne da dalje napreduje. Uostalom, poslednjih godina smo često viđali da Novak savetima usmerava mlađe igrače i tako im pomaže da ostvaruju uspehe.

Aneke Rune, majka mladog šampiona, otkrila je i šta je Novak rekao njenom sinu.

„Rekao je Holgeru: Mi smo veoma slični. Imaš spin u forhendu i ravniji bekhend što je dobra stvar za napad. Ovo je bio veliki kompliment i to je osetio i Holger“, rekla je majka mladića.

Novak je sa Runeom radio najviše na servisu, smislio je izazove koje je mladić trebao da ispuni, ali i na preciznosti udaraca.

Đoković je uživao u svakom trenutku, a glasno je savetovao mladića šta treba da uradi.

Zanimljivo da je ovaj mladić pre samo godinu dana pričao da je Rodžer Federer njegov omiljeni teniser.

„Trening sa Federerom na ATP finalu je bio nestvaran. Bio sam nervozan, ali Rodžer je opušten, fin momak, sjajna osoba. On je moj omiljeni igrač i sanjam da budem poput njega“, rekao je on, a preneo „Sportskeeda“.

Rune je bio oduševljen i nakon treninga sa Srbinom.

„Dao mi je puno saveta. On je istinska legenda i istovremeno veoma dobar čovek. Bila je porodična atmosfera na treningu danas. Osećao sam se dobro i mislim da se on osećao isto tako“, rekao je Rune posle treninga.

To je jedan od načina na koji se stvaraju šampioni i kako veliki pobednici žele da naprave zaostavštinu.

Ovaj mladić je uspeo da ga porede sa Nadalom, a da već odradi treninge sa Federerom i Đokovićem, otuda i ne čudi što mu predviđaju veliku budućnost.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar