Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Iznenadio je sve Dragan Stojković Piksi timom na selektorskom debiju, pa malo ko može sa sigurnošću da kaže kojih 11 će istrčati u dresu Srbije na megdan Portugalu.

Duel sa stadiona „Rajko Mitić“ protiv evropskog prvaka bićete u prilici ekskluzivno da gledate na TV Nova S, od 20.45.

Legendarni Piksi je verovatno malo sakrio najveće adute protiv Irske, ujedno i odmorio određene igrače za derbi grupe sa Portugalom.

PROČITAJTE JOŠ

Na debiju je baš iznenadio startnom postavom, u kojoj su se našli debitanti Gajić i Račić, te Mladenović, Lukić, pa čak i Pavlović, a na klupi su ostali Spajić i Sergej Milinković-Savić.

Sigurno da novi selektor zna šta radi i verovatno samo on i zna kojih 11 će od početka istrčati ove subote na „Marakanu“.

Dilema je toliko… Veruje se da će Stojković ostati veran formaciji sa trojicom u odbrani (3-4-2-1), kao i protiv Irske, ali možda se opredeli i za promenu formacije.

Ako se odluči za istu kao na debiju, onda je moguće i da će menjati trio Milenković, Stefan Mitrović, Pavlović, ispred golmana Dmitrovića, koji je dobio prednost u odnosu na Rajkovića.

Po bokovima bi trebalo da deluju Filip Kostić i Darko Lazović, ali… Ta opcija je prilično ofanzivna i ostavila bi dosta prostora brzim portugalskim driblerima da ugroze „orlove“. Ipak, Stojković je obojicu odmarao protiv Iraca (Kostić ušao u nastavku) i veruje se da ih je čuvao za Portugal.

Takođe, nije isključeno da opet iznenadi, pa da možda Andrija Živković dobije šansu da pokriva celu desnu stranu, iako sjajne partije u PAOK beleži kao klasično krilo.

Foto: chosen11.com

Kao dvojica centralnih veznih mogla bi da deluju dvojica Nemanja, Maksimović i Gudelj, a opet se Piksi možda odluči i za Lukića koji je startovao protiv Irske, ili Marka Grujića koji kao fudbaler Porta veoma dobro poznaje protivnika.

Dileme postoje i u samoj ofanzivi, tu je jedino siguran kapiten Dušan Tadić. Moguće je da Aleksandar Mitrović u samom špicu dobije prednost u odnosu na Vlahovića, dok bi napadač Fjorentine mogao malo da se povuče, ili da Luka Jović zaigra uz Tadića, pošto je selektor najavio i ofanzivu, i nije isključio mogućnost da od početka budu dvojica napadača na terenu.

Opet, treba naći mesto i za Đuričića ili Milinković-Savića, što dodatno stvara konfuziju oko predviđanja startnih 11.

Prema prvom meču, sačuvanim adutima i potencijalnim iznenađenjima, sastav Srbije mogao bi da izgleda ovako: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić – Tadić, Vlahović (Milinković-Savić) – A. Mitrović.

Nema sumnje da će Piksi opet iznenaditi rivala, samo da to još bude i dobitna formula za pobedu, prvu pod imenom Srbija nad Portugalom, odnosno za prvi trijumf reprezentacije protiv Portugala još od 1984. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar