Hamad Međedović
Foto: nova.rs

Fabijan Morožan bio je bolji od Hamada Međedovića sa 2:6, 6:1, 3:6, 6:1, 6:4 u prvom kolu US Opena, a momak iz Novog Pazara je delovao kao da ima fizičku blokadu krajem susreta.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Međedović je zatečen onim što se desilo i pokušaće da pronađe uslove poraza. Jednostavno uslovi za igru su bili gotovo savršeni, ali…

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam ni ja baš siguran šta se desilo, znojio sam se više nego obično, a uslovi nisu bili tako teški. Podbacio sam fizički jako, što je čudno jer sam se dobro fizički osećao. Analiziraću šta je bilo. Znam kakve sam treninge radio, mislim da sam napredovao. Posle prvog seta, ne znam da li sam na 50 posto mogućnosti svojih mogao da igram. Džaba da si i najbolji na svetu ako nemaš fiziku da ispratiš“, poručio je Međedović.

Shvatio je odmah da se nalazi u neugodnoj situaciji, pa je promenio taktiku. Ipak, nekoliko poena ga je delilo od prvog plasmana u drugo kolo grend slema.

„Nisam sebi nabio pritisak, pokušavao sam da ostanem miran, ali posle prvog seta sam se fizički raspao. Samo sam pokušavao da pobedim, da skraćujem poene, znao sam da sam u problemu… Odlučilo je nekoliko lopti, mogao sam, bio sam daleko od svog nivoa, ali dao sam sve od sebe.“

Kolika je razlika u odnosu na rivala iz Mađarske? Hamad smatra da je ona minimalna.

„Teniski nije velika razlika… Ne znam, jako čudno šta se desilo. Nisam se nadao da ću fizički podbaciti, kada znam koliko smo radili. Sve je počelo od znojenja, gubio sam previše vode. Negde sam napravio propust, da li danas ili juče, analiziraću, pa ću videti“, završio je Međedović.

BONUS VIDEO Prva konferencija Novaka Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare