Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Đoković nastavalja pohod ka tituli.

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković i Holanđanin Tim van Rajthoven sastaće se u nedelju u osmini finala Vimbldona, a njihov meč postavljen je kao treći po redu na Centralnom terenu.

PROČITAJTE JOŠ

To znači da meč sigurno neće početi pre 18 sati, pošto program u 14.30 otvaraju Britanka Heder Votson i Nemica Jule Nimajer.

Iza njih na teren će, oko 16 sati, Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaraz.

Meč Novaka Đokovića možete uživo pratiti na kanalu Sport Klub 1, a sve detalje možete pronaći na sajtu Nova.rs.

Srpski as je nakon mučenja i gubika seta o Korejca Sonvu Kvona u prvom kolu potpuno razio Tanasisa Kokikaakisa i Miomira Kecmanovića u naredne dve runde.

Đoković i Van Rijthoven će se po prvi put sresti na Vimbldonu,a srpski teniser će preko puta mreže imati izuzetno zahuktalog rivala.

Tim van Rijthoven je u trećem kolu ubedljivo savladao 22. nosioca Nikoloža Basilašvilija iz Gruzije.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Gran

Rijthovenu je bilo potrebno svega sat i 43 minuta minuta igre da sa 6:4, 6:3, 6:4 izbori plasman u narednu rundu.On je u prethodna dva kola pobedio Argentinca Delbonisa i Amerikanca Opelku i tako nastavio niz pobeda na ovoj podlozi.

Holanđanin je na Vimbldon došao nakon osvajanja turnira u Hertogenbošu gde je u polufinalu pobedio Feliksa Ože-Alijasima pa zatim u finalu najboljeg igrača sveta Danila Medvedeva.

Važio je za velikog taenta u mlađim kategorijama, a brojne pobrede su značajno usporile njegov napredak.

Sadašnji trener mu je Igor Sajsling, nekada 52. na ATP listi čija je mama je iz Konareva kod Kraljeva.

Sajsling je u najavi duela Van Rijthovena i Đokovića istakao da ga najviše zadivljuje Timova psihološka snaga.

„Iznenađuje me koliko se mentalno dobro nosi sa svime. Prvog dana Vimbldona išao je okolo sa razrogačenim očima, a sada se ponaša kao da mu je ovo deseta godina. Uzdam se u njegovo samopouzdanje, rekao mi je da se oseća kao kod kuće. Biće to nova situacija, ali probaćemo da se spremimo, da vidimo može li da se oseća opušteno na velikoj pozornici. Mislim da će biti teško pobediti Novaka, ali Tim me već iznenađuje – zašto ne bismo videli još jedno iznenađenje?“.

Đoković je prema rečima našeg dopisnika iz Londona tokom treninga sa Zimonjićem nakon što mu je govorio šta će sada raditi odjednom zastao i poručio. „Moramo da pazimo šta pričamo Igor sve razume“.

Upravo u tom trenutku je naišao Igor Sajsling, trener Tima van Rajthovena, a kako mu je majka Srpkinja dosta dobro razume naš jezik. Samo je dobacio „Razumem, razumem“, nasmejao se i nastavio dalje.

I ta neposrednost je ono što je nedostajalo prvih dana, a verujem da je tek počelo. Vimbldon ima i tu svoju drugu stranu, ne tako ukočenu, ne uvek istu, jednoličnu, ponekad zarobljenu u raznim tradicijama.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Kirjos tražio da Cicipasa izbace sa turnira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar