Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nik Kirjos se razračunavao sa Cicipasom i na konferenciji.

Nik Kirjos je posle velike borbe i preokreta eliminisao Stefanosa Cicipasa u trećem kolu Vimbldona rezultatom 6:7, 6:4, 6:3, 7:6 u meču koji je bio prepun sukoba i kontroverzi.

PROČITAJTE JOŠ

Kirjos je u jednom trenutku odbio da nastavi meč jer je Cicipas u besu lansirao loptu ka publici pominjući i Đokovića, a sve vreme su sevale varnice između njih dvojice.

Ni posle meča nije bilo manje burno, a pljuštale su optužbe sa obe strane.

Cicipas je posle meča na konferenciji optužio svog rivala za maltretiranje i da je u školi verovatno bio siledžija, ali mu nije Kirjos ostao dužan.

„Ne znam šta da kažem. Kako sam ja to bio siledžija prema njemu? On je bio taj koji je mene gađao lopticama. On je bio taj koji je lopticom pogodio navijača. Ja nisam uradio ništa. Osim svojih prepirki sa sudijom, nisam uradio ništa da uvredim Stefanosa ili da mu bilo kako ukažem nepoštovanje. Verovatno bih i ja bio ljut da me neko stalno pobeđuje. Možda bi trebalo da smisli kako da me pobedi na terenu, pa onda da se okrene svojim planovima o tome da mi ne dozvoli da igram“, kazao je 27-godišnji Nik Kirjos.

Cicipas je izjavio da bi neki igrači možda mogli da se sastanu da porazgovaraju o načinu na koji se Kirjos ponaša.

„Znate, kada sam igrao sa Filipom Krajinovićem on nije gađao lopticom navijače. Nije pogodio navijača. Zato sam i rekao sudiji da mislim da Stefanos ne treba da bude na terenu. Siguran sam da bih ja bio udaljen sa terena da su uloge zamenjene“, rekao je 40. igrač sveta.

On je potom napravio paralelu sa slučajem Đokovića.

„Cicipas je pogodio navijača, a Đoković je pogodio linijskog sudiju. Novak je diskvalifikovan. Da li to znači da možemo da gađamo navijače i ne budemo kažnjeni? Mogu samo da lansiram lopte u publiku i neće biti posledica? Zašto je Cicipas i dalje bio na terenu posle toga? Ne želim da se o mojim raspravama sa sudijom govori kao o prekršajima koji su na istom nivou sa Stefanosovim“, izjavio je Kirjos.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Kirjos tražio da Cicipasa izbace sa turnira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare