Foto:REUTERS/Denis Balibouse

Švajcarski teniser Rodžer Federer kaže da mu je žao što se povukao s turnira na Rolan Garosu, ali i drago jer je odigrao tri dobra meča.

Rodžer je govorio i o bolu u kolenu posle veoma dobrog subotnjeg okršaja sa Nemcem Dominikom Kepferom, u kom je na kraju slavio u četiri veoma duga seta i posle tri sata i 39 minuta tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Posle razgovora sa svojim timom, odlučio sam da moram da se povučem danas sa Rolan Garosa. Posle dve operacije kolena i više od godinu dana pauze i rehabilitacije, važno je slušati svoje telo i potrudim se da ne forsiram sebe previše brzo na svom putu oporavka“, rekao je Federer u svom saopštenju.

To znači da će u četvrtfinale, direktno i bez borbe otići Mateo Beretini, koji je izašao na kraj sa Kvon Sunvuom u tri seta.

Federer je pauzirao godinu dana od Australijan opena 2020, do turnira u Dohi ove godine kada je pobedio Danijela Evansa, a onda ispao od Nikoloza Basilašvilija.

Potom je zaigrao i na turniru u Ženevi gde ga je odmah eliminisao Pablo Anduhar. Na Rolan Garosu je zaigrao bolje i tu je pobedio Denisa Istomina, Marina Čilića i spomenutog Kepfera – prvog u tri, drugu dvojicu u po četiri seta.

„Oduševljen sam što sam pobedio u tri meča. Nema boljeg osećaja nego kao kada se vratiš na teren“, dodao je Federer u saopštenju.

Gi Forže, direktor pariskog grend slema kazao je da mu je žao što je Federer morao da se povuče i poželeo je Federeru sve najbolje u nastavku sezone.

Dok je Rodžer pauzirao, renking mu je bio zamrznut, pa nije mogao da padne drastično na ATP listi i ostao je među deset najboljih tenisera na svetu.

Podsećamo, više puta je rekao da su mu cilj Olimpijske igre u Tokiju, a pisalo se i o tome da će i na Vimbldonu probati da vrati rekord po broju grend slem trofeja.

Trenutno je izjednačen sa Rafaelom Nadalom na po 20, s tim što Španac sada ima šansu da ga prestigne ako trijumfuje u Parizu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar