Rodžer Federer
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Švajcarski teniser Rodžer Federer povlači se sa Rolan Garosa, objavio je ovaj turnir u nedelju.

PROČITAJTE JOŠ:

Švajcarac je u subotu uveče u teška četiri seta pobedio nemačkog igrača Dominika Kepfera i samo dan kasnije objavio je da se povlači.

Federer je protiv Kepfera slavio sa 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4) i 7:5, ali godine već počinju da mu predstavljaju problem i to je sada više nego evidentno, iako je odigrao odličan meč za čoveka koji u avgustu puni 40 godina.

„Posle razgovora sa svojim timom, odlučio sam da moram da se povučem danas sa Rolan Garosa. Posle dve operacije kolena i više od godinu dana pauze i rehabilitacije, važno je slušati svoje telo i potrudim se da ne forsiram sebe previše brzo na svom putu oporavka. Oduševljen sam što sam pobedio u tri meča. Nema boljeg osećaja nego kao kada se vratiš na teren“, rekao je Federer u saopštenju.

Zato će Mateo Beretini biti slobodan u četvrtom kolu i odmoran će dočekati četvrtfinale. Inače, Rodžer se na Rolan Garos vratio posle kratkih izleta na turnirima u Dohi i Ženevi gde nije ostvario zapažene rezultate.

„Rolan Garos žali zbog povlačenja Rodžera Federera koji je odigrao neverovatan meč sinoć. Svi smo bili oduševljeni što se Rodžer vratio u Pariz gde je igrao tri meča na visokom nivou. Želimo mu sve najbolje u nastavku sezone“, rekao je Gi Forže, direktor turnira.

Pre Dohe je pauzirao od Australijan opena prošle godine i duela sa Novakom Đokovićem, pauzu zbog pandemije koronavirusa iskoristio je za dve spomenute operacije.

Za to vreme renking mu je bio zamrznut, pa nije mogao da padne drastično na ATP listi i ostao je među deset najboljih tenisera na svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare