Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Rodžer Federer, vlasnik 20 grend slem titula i jedan od najboljih tenisera u istoriji sporta, priznao je da razmišlja i o povlačenju posle dvostruke operacije kolena u 2020.

Švajcarac, koji će 8. avgusta proslaviti 39. rođendan, ipak planira da nastavi sa igrom i želja mu je pre svega da igra makar još jednom na Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer je u intervjuu za „GQ“ prvi put priznao da su ga situacija sa kolenom, kao i aktelna pandemija koronavirusa, naterale da razmišlja i o povlačenju.

„Ovo je definitivno bio važan momenat za mene, sa ovim koronavirusom i dve operacije kolena. Otuda sam morao da razmotrim i da li zaista želim da nastavim da igram. Lako mi je sada reći da želim da igram, ali dug je put povratka i moram da budem strpljiv što se tiče oporavka“, rekao je Švajcarac.

Rodžer se posebno osvrnuo i na koronavirus.

„Kada generalno pričamo o tome, mislim da je ovo vreme da rasmislimo o sebi i svojim prioritetima, da shvatimo šta nam je važno u životu – porodica, prijatelji, zdravlje. Vraćamo se osnovama, ustvari. Znam da je nekim ljudima bilo jako teško da budu zatvoreni kod kuća, neki su bili uplašeni, sad je vreme da brinemo jedni o drugima. Mislim da će mnogo ljudi posle svega ovoga izaći sa još više straha, tako da moramo pomagati jedni drugima da sve to prevaziđemo. Ja sam bio zauzet oko dece, ne mogu da se žalim, ali znam da je drugima bilo teško“, kaže Federer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare